Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia negociază cu UEFA revenirea în competițiile europene

Evening Standard
UEFA

Federația Rusă de Fotbal (RFU) a confirmat că se retrage de la Campionatul Asociația de Fotbal a Asiei Centrale (CAFA), programat pentru luna iunie în Uzbekistan și Kârgâzstan, din cauza a ceea ce a fost descris ca fiind "dificultăți de organizare".

RFU luase în considerare posibilitatea de a-și transfera afilierea la Confederația Asiatică de Fotbal, dar această propunere pare să fi fost abandonată, deoarece discuțiile cu UEFA continuă, deși secretarul general al RFU, Maxim Mitrofanov, a recunoscut, de asemenea, că negocierile pe această temă se dovedesc "dificile".

Rusia a disputat doar cinci meciuri amicale de când a fost impusă interdicția internațională în urma invaziei din Ucraina, dar a înregistrat o victorie cu 2-0 în fața Irakului în primul său meci acasă luna trecută.

Meciul s-a disputat pe Gazprom Arena din Sankt Petersburg, care urma să găzduiască finala Ligii Campionilor UEFA de anul trecut, înainte de a fi lipsită de drepturile de organizare și de a fi transferată la Paris.

"Negociem cu UEFA în legătură cu revenirea, eliminarea interdicțiilor, negocierile sunt dificile, sunt conversații lungi care durează de mult timp", a declarat Mitrofanov pentru agenția oficială de presă de stat rusă TASS, citată de insidethegames.

"UEFA nu vrea ca RFU să plece, iar RFU nu vrea să plece, dar, cu toate acestea, este foarte important să se restabilească meciurile pentru cluburi, echipele de tineret și prima echipă, bineînțeles că vrem să jucăm".

Decizia de a se retrage din campionatul CAFA a fost anticipată.

"Ieri am trimis o scrisoare oficială către CAFA și i-am anunțat pe colegii noștri. Avem o serie de dificultăți organizatorice", a declarat Mitrofanov.

Decizia de a se retrage din turneul CAFA a fost aprobată de președintele de onoare al RFU, Viaceslav Koloskov

"Cred că aceasta este o decizie absolut realistă și corectă", a declarat Koloskov pentru TASS.

"Participarea ar trebui să urmărească un anumit obiectiv, principalul obiectiv în acest caz este să se pregătească pentru un fel de competiție oficială, dar acum echipa națională nu are nimic pentru care să se pregătească, așa că ce rost are să îi adunăm pe jucători după un sezon încărcat, de ce trebuie să facem asta și să îi "batem"?".

Campionatul CAFA este programat să se desfășoare între 9 și 21 iunie în capitala uzbecă Tașkent și în capitala Kârgâzstanului, Bișkek.

Afganistan, Iran, Tadjikistan, Turkmenistan și Uzbekistan sunt așteptate să se alăture națiunilor gazdă, alături de încă o echipă asiatică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.