Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să negocize cu SUA: 'Suntem pregătiți pentru negocieri pentru a rezolva soarta cetățenilor americani condamnați în Rusia și viceversa'

Ria Novosti
Maria Zaharova

Moscova este pregătită pentru un dialog cu Washingtonul cu privire la americanii condamnați în Rusia, cel puțin asta susține purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova. Dar, cu toatea acestea, misiunea diplomatică americană „nu asigură o comunicare adecvată”, a scris luni purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, pe canalul său Telegram. În cazul de față este vorba despre Brittney Greiner și Paul Whelan.

Diplomatul rus a atras atenția asupra mesajului CNN cu referire la Cheryl Greiner, soția lui Brittney, potrivit căruia rudele americanilor condamnați în Rusia nu au putut obține o explicație clară din partea președintelui american Joe Biden cu privire la cererile Rusiei de schimb de prizonieri.

„Adevărul este că, în loc să-și îndeplinească atribuțiile oficiale directe - menținerea contactelor cu diplomații țării gazdă - Ambasada SUA la Moscova este angajată într-un fel de nebunie mediatică. La scară industrială, au modificat videoclipuri despre conducerea și politicienii ruși, au publicat "imagini amuzante", iar în pauze studiază străzile Moscovei după o "odihnă" șoc”, a subliniat Zaharova, pe canalul ei de Telegram.

„Am declarat de multe ori că suntem pregătiți pentru negocieri pentru a rezolva soarta cetățenilor americani condamnați în Rusia și cei ai Rusiei în Statele Unite. Dacă Ambasada SUA la Moscova va avea un minut de timp liber, îi vor spune președintelui Biden despre acest lucru, iar el, la rândul său, le va spune rudelor lui Whelan și Greiner".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.