Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nici nu vrea să audă că Republica Moldova nu are de gând să plătească datoria către Gazprom: Auditul nu poate afecta datoria

Gazprom
Gazprom

Concernul rus Gazprom vine cu o reacție după ce ministrul Energiei de la Chișinău, Victor Parlicov, a anunțat că circa 700 de milioane de dolari, despre care partea rusă anunța că ar fi datorii istorice a Moldovagaz, nu au putut fi confirmate ca urmare a auditului efectuat de „Wikborg rein advokatfirma” AS împreună cu „Forensic risk alliance and Co”, conform deschide.md.

Astfel, partea rusă anunță că nu este de acord cu rezultatele anunțate de partea moldovenească și intenționează să își apere drepturile „prin toate căile posibile”.

Raportul auditului nu a fost aprobat de Consiliul de observatori al SA „Moldovagaz”, așa cum este prevăzut de acordurile între Gazprom și Guvernul R.Moldova. În orice caz, auditorul și condițiile de organizare a concursului pentru achitarea serviciilor acestuia au fost stabilite unilateral de partea moldovenească, fără acordul Gazprom și Moldovagaz. Rezultatele acestui audit nu pot afecta în niciun fel mărimea datoriei specificate, mai ales că aceasta este confirmată în documentele semnate în mod regulat de Gazprom și Moldovagaz”, precizează concernul rus.

Citește și Primul ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, o spune clar: Moldova nu are de gând să plătească datorii inexistente Gazpromului

Amintim că Guvernul R.Moldova a propus achitarea a 8,6 milioane de dolari către Gazprom, astfel încât subiectul datoriilor istorice să fie închis. Potrivit ministrului Energiei, Victor Parlicov, modul în care Gazprom s-a comportat cu datoriile, dar și pe alte subiecte în R.Moldova, sugerează că concernul rus nu a avut business-ul ca scop principal, dar a urmărit scopuri politice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.