Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia testează răbdarea Europei: 'Nord Stream 2 este capabil să satisfacă pe deplin nevoile energetice ale Europei'

TASS
serghei lavrov

Rusia susține că e capabilă să livreze gaz Europei prin Nord Stream 2, proiect blocat cel puțin până în acest moment din cauza invaziei rusești în Ucraina.

„Nord Stream 2, care este blocat doar din motive politice, este capabil să satisfacă pe deplin nevoile energetice ale Europei”, a spus ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, citat de Ria Novosti.

Rusia nu este interesată să oprească aprovizionarea cu gaze a Europei și este garantul securității energetice a Europei, a declarat Kremlinul zilele trecute.

"Rusia nu este interesată de oprirea aprovizionării cu gaze către Europa. Rusia este un furnizor responsabil de gaze și, indiferent de ceea ce spune cineva - Comisia Europeană, în capitalele europene, Statele Unite - Rusia a fost, este și rămâne o țară care garantează în mare măsură securitatea energetică în Europa", a declarat luni reporterilor purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, notează Interfax.

Vezi și: Amenințare de la Kremlin: 'Rusia garantează securitatea energetică a Europei. Situația o să fie diferită dacă Europa își va continua sancțiunile'

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.