Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu are superioritate aeriană în Ucraina: Pierderile de aeronave ale Rusiei probabil depășesc semnificativ capacitatea lor de a produce noi avioane

suhoi 27 avion

Rusia nu are superioritate aeriană în Ucraina din cauza pregătirii slabe și a pierderii personalului militar cu experiență, care nu poate fi ușor înlocuit, potrivit Ministerului Apărării din Regatul Unit, notează kyivindepndent.

„Pierderile de aeronave ale Rusiei probabil depășesc semnificativ capacitatea lor de a produce noi corpuri de avioane”, a scris ministerul pe 7 noiembrie. „Timpul necesar pentru pregătirea piloților competenți reduce și mai mult capacitatea Rusiei de a regenera capacitatea aerului de luptă”.

„(Situația) este puțin probabil să se schimbe în următoarele câteva luni”, a scris acesta.

Valerii Zaluzhnyi, comandantul șef al Forțelor Armate ale Ucrainei, a declarat că Rusia a pierdut de peste două ori numărul de avioane în Ucraina decât în ​​timpul invaziei sovietice a Afganistanului din 1979. Până pe 7 noiembrie, forțele ruse au pierdut 277 de avioane în războiul său împotriva Ucrainei, potrivit Statului Major. Între timp, armata sovietică a pierdut 119 în Afganistan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.