Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu uită umilirea oligarhilor săi și se răzbună diplomatic: premierul Canadei și alți zeci de grei au primit interdicție

Agerpres - Reuters
Justin Trudeau

Rusia a interzis luni intrarea pe teritoriul său pentru alte 43 de personalităţi canadiene, ca răspuns la sancţiunile anunţate de Ottawa împotriva ruşilor pentru a pedepsi Moscova pentru ofensiva ei în Ucraina, informează marţi France Presse. Imediat după decizia Moscovei, Canada a anunţat noi sancţiuni împotriva Rusiei. Noua listă publicată de Ministerul Afacerilor Externe rus îi include în special pe Suzanne Cowan, preşedinta Partidului Liberal canadian al prim-ministrului Justin Trudeau, precum şi pe Mark Carney, fost guvernator al Băncii Canadei şi al Băncii Angliei. De asemenea, au fost sancţionaţi înalţi funcţionari publici, consilieri politici şi membri ai societăţii civile.

Diplomaţia rusă a denunţat "rusofobia belicoasă" a guvernului lui Trudeau şi a precizat că este vorba despre o măsură de represalii faţă de introducerea în mai de către Ottawa a "noilor sancţiuni împotriva liderilor de afaceri ruşi şi a membrilor familiei acestora". Odată cu ultima listă, peste 700 de canadieni au primit interdicţie de intrare în Rusia de la începutul ofensivei Moscovei în Ucraina. Justin Trudeau a anunţat apoi luni, pe marginea summitului G7 în Germania, că noi măsuri punitive vor viza în special şase ruşi şi 46 de companii din sectorul rus de apărare, potrivit unui comunicat.

El a subliniat dorinţa guvernului canadian de "a contracara dezinformarea răspândită de Kremlin" şi de a interzice exportul de echipamente tehnologice avansate pe care Rusia le-ar putea folosi pentru fabricarea de arme. La 19 mai, Moscova a anunţat că închide biroul din capitala Rusiei al radioteleviziunii canadiene CBC/Radio-Canada şi anulează acreditările şi vizele jurnaliştilor săi, ca răspuns la interdicţia de a difuza canale ale grupului rus RT în Canada, decisă la mijlocul lunii martie. Ottawa a impus sancţiuni asupra a peste 1.070 de persoane şi entităţi din Rusia, Ucraina şi Belarus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.