Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu va fi invitată la primul summit de pace care va avea loc în Elveția, declară președintele Zelenski

twitter
zelenski erdogan

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că Rusia nu va fi invitată la primul summit de pace care va avea loc în Elveția, relatează Reuters citat de Rador Radio România.

După întrevederea avută cu președintele Tayyip Erdoğan la Istanbul, președintele Zelenski a spus că un reprezentant rus ar putea fi invitat la următoarea întâlnire după ce va fi discutată și convenită cu aliații ucraineni, la întâlnirea din Elveția, o foaie de parcurs pentru pace.

Turcia este pregătită să găzduiască un summit între Ucraina și Rusia pentru a se pune capăt războiului, a declarat vineri președintele Tayyip Erdoğan după discuțiile cu omologul ucrainean Volodimir Zelenski la Istanbul și a adăugat că Ankara sprijină integritatea teritorială a Kievului.

Vorbind la o conferință de presă alături de Zelenski, Erdoğan a spus că a discutat în detaliu evoluțiile legate de război, precum și despre securitatea navigației în Marea Neagră, inclusiv despre acordul cu cereale care nu mai este în vigoare.

Tayyip Erdoğan a mai precizat că Turcia va contribui puternic la reconstrucția Ucrainei odată ce războiul se va termina.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.