Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia nu vede cu ochi buni intervenția armată a Turciei în Siria: Ce semnal transmite Moscova

putin erdogan

Rusia s-a declarat miercuri ''profund preocupată'' de importanta operaţiune lansată în cursul nopţii de marţi spre miercuri de către armata turcă în Siria, considerând neliniştitoare posibilitatea unei agravări a tensiunilor cu miliţiile kurde, relatează AFP şi Reuters.

''Moscova este profund preocupată de ceea ce se întâmplă la frontiera turco-siriană. Posibilitatea unei degradări suplimentare a situaţiei în zona conflictului este neliniştitoare'', a declarat într-un comunicat Ministerul rus de Externe.

Citește și: Twitter pentru sistemul iOS funcționeză și în mod nocturn

Potrivit comunicatului, Rusia este neliniştită îndeosebi de ''eventuale victime colaterale în rândul populaţiei civile'' şi de ''agravarea divergenţelor dintre kurzi şi arabi''.

''Criza siriană nu poate fi soluţionată decât pe baza dreptului internaţional, prin intermediul unui dialog intersirian, cu participarea tuturor grupurilor etnice şi confesionale, inclusiv a kurzilor'', se precizează în comunicat.

Citește și: Un celebru actor s-a fotografiat gol, cu bărbăția la vedere / FOTO 18+

Operaţiunea, intitulată ''Scutul Eufratului'', a fost lansată noaptea trecută de către armata turcă, susţinută de către forţele coaliţiei internaţionale antijihadiste, cu avioane de luptă şi forţe speciale, în scopul de a alunga gruparea Statul Islamic (SI) din localitatea Jarablus, situată în apropiere de frontiera Turciei cu Siria.

Această intervenţie a făcut şi mai complex conflictul din Siria, în care sunt implicate mai multe ţări străine: SUA, Arabia Saudită şi Turcia, de partea rebelilor, şi Rusia şi Iran, de partea Damascului. Regimul lui Bashar Al-Assad nu mai controlează decât o parte din teritoriul Siriei, restul fiind sub controlul kurzilor, jihadiştilor sau rebelilor, titrează agerpres.ro.

Citește și: A acoperit cu un tampon aerul condiționat din autocar / FOTO

Potrivit preşedintelui turc, Recep Tayyip Erdogan, ofensiva vizează nu numai Statul Islamic, ci şi pe separatiştii kurzi sirieni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.