Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, o primă victorie în războiul SUA - Coreea de Nord: Se va trece la o etapă de negociere

AFP
rusia sua

Şefii diplomaţiilor rusă şi americană, Serghei Lavrov şi Rex Tillerson, au avut marţi, la telefon, o discuţie consacrată programului nuclear nord-coreean, convenind importanţa trecerii la o etapă de negociere, potrivit Moscovei, transmite AFP, scrie agerpres.ro

"Cele două părţi împărtăşesc opinia că programul nord-coreean de rachete nucleare este contrar cerinţelor Consiliului de Securitate al ONU", a indicat ministerul rus al Afacerilor Externe, într-un comunicat.

Vladimir Putin se bagă între Donald Trump și Kim Jong Un: Propunerea făcută de Kremlin


"S-a subliniat că este necesară trecerea cât mai rapidă de la un limbaj al sancţiunilor la un proces de negociere", arată aceeaşi sursă.

ACHITARE neașteptată într-un uriaș dosar de corupție internațional: 'Dumnezeu să binecuvânteze America'


Lavrov a "subliniat din nou că este inadmisibil să fie exacerbate tensiunile din jurul peninsulei coreene prin retorica agresivă a Washingtonului faţă de Phenian şi prin sporirea pregătirilor militare în regiune", a adăugat respectiva sursă, precizând că discuţia telefonică a avut loc la iniţiativa Washingtonului. 

Consiliul de Securitate al ONU a adoptat vineri în unanimitate, graţie susţinerii Chinei, o rezoluţie ce impune noi sancţiuni la adresa Coreei de Nord, în special restricţii la importurile de petrol, cruciale pentru programele sale balistic şi nuclear.

Predicție NEAGRĂ pentru România: Ne paște o nouă criză economică


Preşedintele american, Donald Trump, a ameninţat că "va distruge total" Coreea de Nord în caz de atac asupra SUA, în timp ce Phenianul afirmă că trebuie să fie acceptat ca o putere nucleară de către comunitatea internaţională. 

Coreea de Nord a calificat duminică noile sancţiuni ale ONU drept "un act de război". 

Moscova a chemat la organizarea de discuţii între Coreea de Nord şi Statele Unite, avertizând asupra "riscului unei escaladări care să scape de sub control".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.