Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia, pe primul loc în ceea ce privește livrările de gaze în China

Euractiv
china rusia

În luna ianuarie 2023 Federația Rusă s-a situat pe primul loc în ceea ce privește livrările de gaze în China - în total în ceea ce privește exportul pe gazoduct și sub formă lichefiată, informează Serviciul Vamal al R.P.Chineze, notează INTERFAX, potrivit Rador.

 

Livrările totale de combustibil rusesc au fost de 2,7 miliarde de metri cubi, la mare distanță de alți mari furnizori - Turkmenistan și Qatar (câte 2,2 miliarde de metri cubi), Australia (1,9 miliarde de metri cubi). În ceea ce privește livrările din Rusia pe conductă, din ianuarie 2023 s-a produs o nouă creștere potrivit graficul stabilit anterior. Prin urmare, în ianuarie Gazprom a livrat pe magistrala "Sila Sibiri" (Forța Rusiei) în China aproape două miliarde de metri cubi de gaze. Livrările de gaze lichefiate au crescut cu încă 770 de milioane de metri cubi. Importul total de gaze naturale lichefiate în luna ianuarie 2023 a crescut față de ianuarie 2022 cu 1%, până la 11,3 miliarde de metri ubi. Totodată importul de gaze naturale lichefiate în luna ianuarie a crescut sensibil - pentru prima dată după o serie neîntreruptă de13 luni de scădere.

În luna ianuarie 2023 China a important 5,210 milioane tone de gaze naturale lichefiate, cu 7% mai mult decât în ianuarie 2022 (4,864 milioane de tone). Întregul an 2022 vânzările au scăzut comparativ cu aceleași luni ale anului anterior: De asemenea, importul a scăzut în decembrie 2021, față de decembrie 2020. Livrările totale de gaze pe conductă au fost în ianuarie 2023 de 4,48 miliarde de metri cubi, după 483 de miliarde de metri cubi în ianuarie 2022 și 4,37 miliarde de metri cubi în decembrie 2022. Toți furnizorii de gaze din Asia Centrală au redus exportul, folosind cantitățile de gaze pentru acoperirea nevoilor pieței interne. Turkmenia a livrat 2,2 miliarde de metri cubi de gaze, indicatorul minim în ultimele 27 de luni. Kazahatanul aproape și-a încetat livrările, Uzbekistanul și-a sistat complet exportul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.