Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vine cu precizări după a atacat un mall în Kiev: 'Exista acolo un depozit de muniție, iar mall-ul era inactiv'

mall bombardat kiev

Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, a explicat de ce Rusia a atacat un mall în Kiev. El susține că centrul comercial era „inactiv”. „În noaptea de 21 martie, forțele armate ruse au distrus o baterie de MLRS ucrainean și un depozit cu muniție propulsată de rachete într-un centru comercial inactiv din Kiev cu arme de precizie cu rază lungă”, spune oficialul rus, citat de TASS.

Potrivit acestuia, „la periferia Kievului, în cartierul Vynohradar, unități naționaliste ucrainene au acoperit clădiri rezidențiale timp de câteva zile și au tras în personalul militar rus din sistemele de lansare cu rachete multiple”.

Konașenkov a remarcat că zona centrului comercial din apropiere a fost folosită ca bază mare pentru depozitarea muniției propulsate de rachete și reîncărcarea mai multor sisteme de lansare de rachete. „Informațiile ruse, prin mai multe canale, au confirmat coordonatele poziției sistemelor ucrainene de lansare multiplă de rachete și, de asemenea, au dezvăluit locația unui depozit cu muniție propulsată de rachete. În noaptea de 21 martie, o baterie de lansatoare de rachete multiple ucrainene și o bază pentru depozitarea muniției lor într-un centru comercial inactiv au fost distruse de arme de înaltă precizie cu rază lungă de acțiune”, - a spus el.

Potrivit acestuia, soldații ucraineni continuă să folosească zonele rezidențiale ale așezărilor și facilitățile sociale ca scut uman pentru a-și desfășura sistemele de artilerie și pentru a efectua focuri masive asupra personalului militar rus.

Generalul-maior a atras atenția presei occidentale asupra faptului că Forțele Armate ale Federației Ruse „sunt prezentate cu dovezi absolute ale utilizării criminale de către regimul naționalist de la Kiev a obiectelor civile în zonele rezidențiale din Kiev și în alte orașe”.

„În materialul video al controlului obiectiv, puteți vedea clar cum un lansator de rachete multiplă ucraineană intră într-un centru comercial de la periferia Kievului pentru a se adăposti după o nouă salvă și reîncărcare rachete”, a spus Konașenkov.

Vezi aici mai multe filmări din timpul atacului!

Context

O rachetă rusească a lovit un centru comercial din Kiev, capitala Ucrainei, duminică seara, cu puțin timp înainte de miezul nopții. Pe lângă mall-ul distrus, în Kiev au fost lovite în ultimele ore și mai multe case. Autoritățile locale raportează cel puțin patru decese.

Şase cadavre erau întinse luni dimineaţă în faţa centrului comercial Retroville, în nord-vestul Kievului, potrivit unui jurnalist al AFP.

Locul a fost lovit de o rachetă foarte puternică, ce a pulverizat maşini şi a lăsat în parcare un crater de câţiva metri lăţime în faţa unui imobil de zece etaje carbonizat şi din care încă ieşea fum.

Toată partea de sud a acestui imens centru comercial a fost distrusă, la fel ca un club de fitness din parcare, a constatat un reporter al AFP. Pe o porţiune de sute de metri pot fi văzute moloz, vehicule distruse şi fiare contorsionate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.