Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pregătește o mega-alianță militară: Cine va fi rivalul NATO

putin w

Rusia intenţionează să creeze un sistem comun de apărare antiaeriană al statelor membre ale Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC), blocul militar condus de Moscova, a anunţat secretarul general al acestei organizaţii, Nikolay Bordiuza, relatează agenţiile TASS şi AFP.

'Unirea sistemelor noastre de apărare antiaeriană deschide calea creării unei apărări antiaeriene comune pe teritoriul Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă', din care fac parte Rusia, Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâstan şi Tadjikistan, a indicat el.

Citește și: PNL ramane consecvent: merge tot cu looser-ii!

Un acord în vederea fuzionării sistemelor de apărare antiaeriană ale Rusiei şi Armeniei se află în etapa ratificării de către parlamentele celor două ţări, a adăugat responsabilul rus la o conferinţă de presă desfăşurată în capitala Armeniei, Erevan, el amintind că Rusia a semnat acorduri similare cu Belarus şi Kazahstan.

'Crearea sistemelor regionale este prima etapă. Cea de-a doua etapă constă în unificarea acestor sisteme şi adaptarea lor la reguli comune. Aceasta va permite crearea unui sistem de apărare antiaeriană pentru întreg spaţiul OTSC', a explicat mai departe Nikolay Bordiuza.

Citește și: Topul țărilor cu cei mai mulți condamnați la moarte: SUA, alături de state totalitare

Primul acord de acest fel a fost semnat de Rusia cu Belarus în anul 2009, iar sistemul lor comun de apărare antiaeriană ar urma să devină funcţional către sfârşitul anului în curs.

Acordul cu Kazahstan a fost semnat în anul 2013. Aflat tot miercuri în vizită în capitala kazahă, Astana, ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a declarat că Rusia a livrat gratuit Kazahstanului sisteme de rachete antiaeriene S-300PS, în cadrul programului de integrare a apărării antiaeriene a celor două ţări.

Citește și: Profesoara porno din Iași lovește din nou: Imagini 18+ cu profa de geografie

Cât despre cooptarea în respectivul sistem a celorlalte două ţări membre ale OTSC, Kârgâstan şi Tadjikistan, anul trecut în luna aprilie au existat relatări ce făceau referire la documente care ar fi fost convenite ori se aflau în etapa de coordonare, titrează agerpres.ro.

Citește și: Momentul în care o panteră neagră atacă un bărbat / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.