Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pregătește apărarea Crimeei: Principala legătură dintre Herson și estul peninsulei a devenit zonă militară exclusivă. Accesul civilior a fos interzis

google maps
arabat

Autoritățile de ocupație ruse din Crimeea au interzis accesul civililor la Arabat Spit, care leagă partea de est a peninsulei de Ucraina continentală, a informat Interfax pe 27 iulie, citând Serviciul de Frontieră al Serviciului Federal de Securitate (FSB) al Rusiei.

„Începând cu ora 20:00, pe 31 iulie, în conformitate cu decizia sediului operațional al Republicii Crimeea, prezidat de șeful Republicii Crimeea, (Serghey Aksyonov), trecerea civililor în Spit-ul Arabat este interzisă.” a spus FSB.

Potrivit raportului, doar lucrătorii de urgență și cetățenii care desfășoară activități legate de apărare vor avea acces.

Se pare că restricțiile sunt introduse până la noi ordine pentru a „localiza amenințările de securitate”.

Arabat Spit, sau Arabat Narrow, este o fâșie de pământ de aproximativ 113 kilometri lungime, cu o lățime medie de doar câțiva kilometri lățime, care se întinde din partea de sud-est a regiunii Herson a Ucrainei până în partea de est a Crimeei, nu departe de strâmtoarea Kerci. , unde se află Podul Crimeei.

Pe 17 iulie, au fost raportate explozii la Podul Crimeei, construit ilegal de Rusia în 2018 pentru a conecta peninsula ocupată de Rusia și Oblastul Krasnodar din Rusia. Kremlinul a dat vina pe Kiev pentru atac.

Podurile de peste strâmtoarea Chonhar situate între nordul Crimeei și continentul Ucrainei au fost, de asemenea, avariate pe 22 iunie în urma unor lovituri. Adjunctul șefului Statului Major Oleksii Hromov a confirmat pentru Ukrinform pe 5 iulie că Ucraina a efectuat atacurile folosind rachete Storm Shadow.

Ambele poduri servesc drept rute importante pentru personalul militar rus și proviziile care se deplasează din Rusia și Crimeea ocupată de ruși către Ucraina.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.