Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pregătește o listă cu 'agenți străini': jurnaliștii și ONG-iștii, vizați de Vladimir Putin

spion structuri servicii

Comitetul Dumei de Stat din Fedeația Rusă a aprobat miercuri un amendament care prevede întocmirea unui registru unificat de informații despre persoanele care sunt „agenți străini” sau au legături cu „agenții străini”. Potrivit amendamentului, Ministerul Justiției va menține un registru unificat de informații despre persoanele fizice care îndeplinesc funcțiile de „agent străin”, sau afiliate persoanelor care îndeplinesc funcțiile de agent străin, informează agenția rusească Interfax.

În registrul unificat vor fi incluse persoanele fizice care sunt agenți străini, înscrise în registrul mass-media, precum și cetățenii care au fost angajați sau membri ai ONG-urilor sau diverselor asociații.

Separat, se indică faptul că în registru urmează să fie înscriși fondatorii, managerii și angajații mass-media străine.

În plus, se pot înscrie în registru persoanele care activează politic și care au primit asistență financiară sau imobiliară de la „agenți străini”.

Amendamentul a fost introdus pentru a doua lectură a proiectului de lege ( nr. 40921-8 ) privind principiile și parametrii uniformi pentru efectuarea votului electronic la distanță în toate alegerile din Rusia.

Alte modificări precizează cerințele pentru participarea „agenților străini” și a cetățenilor afiliați agenților străini la alegeri.

Astfel, materialele pre-electorale care menționează agenți străini sau declarațiile acestora vor trebui să fie însoțite de o placă care să informeze despre statutul de agent străin. Informațiile despre acest statut vor trebui indicate și în listele de semnături pentru candidat, pe standurile de informare, în materiale media despre candidatul-agent străin (cel puțin 15% din suprafața sau volumul materialului). Mai mult, un partid politic care a nominalizat un candidat agent străin sau un cetățean afiliat agenților străini va trebui, de asemenea, să indice acest fapt în campania lor.

Inițiatorii materialelor de campanie care menționează agenți străini vor trebui să informeze mass-media despre acest lucru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.