Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia promite răzbunare și începe 'vânătoarea' celor care ar fi ucis mai mulți soldați ruși: 'Trebuie găsiți și pedepsiți!'

bbc.com
razboi tanc ucraina rusia armata

Rusia îi va căuta pe cei care sunt implicați presupusul incident de împușcare a armatei ruse în satul Makeevka din Donbass și nu exclude apelul la structurile internaționale, dacă este recunoscut ca fiind eficient, a declarat secretarul de presă al președintelui Federației Ruse, Dmitri Peskov.

"Rusia va face tot posibilul, în cadrul mecanismelor internaționale, pentru a atrage atenția asupra acestei crime și pentru a chema la ordine și la lege pe cei care ar putea fi implicați în ea. Și, desigur, Rusia însăși va fi angajată în căutarea celor care au comis această crimă. Ei trebuie găsiți și pedepsiți", a declarat Peskov reporterilor luni, relatează Interfax.

Răspunzând la întrebarea dacă Rusia va apela la structurile internaționale pentru a investiga ce s-a întâmplat, purtătorul de cuvânt al președinției ruse a explicat: "Dacă se recunoaște că există indicii de eficacitate și speranță pentru eficiență, atunci da, dacă nu, atunci nu va avea sens".

Ministerul rus al Apărării a raportat pe 18 noiembrie că armata ucraineană a executat peste 10 militari ruși. Vorbim despre asasinarea "deliberată și metodică" a "împușcăturilor directe asupra capului a peste zece militari ruși imobilizați", a declarat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat. Ministerul a spus că acest lucru "nimeni nu va putea prezenta ca o "excepție tragică" pe fondul presupusei respectării generale a drepturilor prizonierilor de război de către regimul de la Kiev".

Mai târziu, în cursul zilei, Comitetul de anchetă al Federației Ruse a informat că deschis un dosar penal în baza unor articole privind uciderea și tratamentul crud al prizonierilor de război după presupusa împușcare a soldaților ruși capturați.

De asemenea, armata ucraineană a anunţat sâmbătă că va verifica autenticitatea înregistrărilor video care, potrivit Moscovei, demonstrează că regimul de la Kiev a executat mai mulţi soldaţi ruşi care s-au predat, informează AFP, relatează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.