Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia promite un răspuns dur după atacul la Kremlin: 'Pedeapsa o să fie dură și inevitabilă!'

 Anatoli Antonov

Ambasadorul Rusiei în Statele Unite, Anatoli Antonov, promite faptul că Federația Rusă va răspunde după atacul la Kremlin, pedeapsa fiind „dură și inevitabilă”.

"Cum ar reacționa americanii dacă o dronă ar lovi Casa Albă, Capitoliul sau Pentagonul? Răspunsul pentru orice politician, și chiar pentru nespecialist, este evident: pedeapsa va fi dură și inevitabilă. Rusia va răspunde unui atac terorist îndrăzneț și arogant. El va răspunde atunci când consideră că este necesar. Acesta va răspunde în conformitate cu evaluările amenințării pe care Kievul a creat-o pentru conducerea țării noastre", a declarat diplomatul într-un comentariu, relatează agenția rusă TASS.

El a subliniat că declarațiile oficialilor de la Washington despre situația actuală "sunt izbitoare de cinism și absurditate". "Nu li s-a părut posibil să recunoască ceea ce este evident - acțiunea teroristă planificată de regimul [liderului ucrainean Volodimir] Zelenski și tentativa de asasinat asupra președintelui Federației Ruse Vladimir Putin. Mai mult decât atât, timpul nu a fost ales întâmplător - în ajunul Zilei Victoriei, parada din 9 mai, la care este planificată prezența oaspeților străini. Tezele potrivit cărora acest atac terorist ar fi o "operațiune cu steag fals" au fost exprimate blasfemiator și fals. Adică însăși Rusia a fost cea care a organizat provocarea împotriva inimii statalității noastre?!", a spus Antonov.

Mesaj pentru americani

Potrivit acestuia, Moscova a sperat că administrația de la Washington "va avea suficientă putere și demnitate pentru a condamna acest act terorist". "Lumea își amintește cum, în 2001, președintele rus a fost primul care s-a adresat poporului american, care a fost apoi supus unui atac terorist. Totul este uitat. Astăzi, Statele Unite îi protejează pe criminalii de la Kiev. Iar cuvintele înalților oficiali că Kievul poate alege cum să se apere sunt un exemplu de standarde duble, o politică de încurajare a regimului Zelenski să atace Federația Rusă. Cuvintele birocraților despre presupusa descurajare a regimului nazist de la Kiev de la greve împotriva unor ținte din afara granițelor sale sunt o falsă farsă", a declarat Antonov.

Potrivit acestuia, "atrocitățile regimului Zelenski și indulgența acestuia de către Occidentul unit" indică doar faptul că oponenții Rusiei "nu au dorința de a căuta pacea, de a salva mii de vieți ale ucrainenilor obișnuiți". "Desigur, vom ține cont de această circumstanță atunci când ne vom construi linia în implementarea scopurilor și obiectivelor operațiunii militare speciale", a avertizat ambasadorul.

Rusia ar fi înscenat lovitura cu drone asupra Kremlinului (ISW)

Mai mulți indicatori sugerează că o lovitură cu drone împotriva Kremlinului pe 3 mai a fost condusă în interior și organizată în mod intenționat de Rusia, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului în cea mai recentă actualizare.

Cum arată acoperișul Kremlinului după `atacul` cu drone. Constatarea surpriză (FOTO).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.