Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pune presiune pe NATO: Propunerile venit de la Moscova vizează și România

nato rusia

Rusia a invitat experţi NATO pentru a discuta securitatea în Europa şi în special survolarea Mării Baltice, a anunţat luni ministerul rus al Apărării, în contextul tensiunilor între Moscova şi Alianţa Nord-Atlantică, relatează AFP.

'Experţii militari sunt invitaţi la Moscova în septembrie pentru consultări privind situaţia politică şi militară în Europa', a indicat ministrul adjunct al apărării, Anatoli Antonov, într-un comunicat, fără a da alte detalii privind modul în care vor fi organizate aceste consultări.

Citește și: A fost AMENDAT pentru acest Porsche UNIC în lume / FOTO

Potrivit oficialului rus, securitatea şi 'reciprocitatea' zborurilor militare deasupra Mării Baltice vor fi o 'prioritate' a acestor consultări. Ţări non-membre NATO vor fi de asemenea invitate, a adăugat el.

Un înalt responsabil al Alianţei a explicat pentru AFP că a primit detaliile 'mai multor propuneri' de cooperare pe care Moscova le-a făcut în cadrul 'Consiliului NATO-Rusia', reunit chiar după ce summitul de la Varşovia a aprobat întărirea NATO pe flancul său oriental, la începutul lunii iulie.

Citește și: Descoperire EPOCALĂ în lupta împotriva CANCERULUI: Condimentul care UCIDE boala

'Aliaţii le vor studia cu atenţie înainte de a stabili următoarele etape', a declarat el, adăugând că 'o reciprocitate militară transparentă şi o reducere a riscurilor au un potenţial considerabil pentru a ameliora stabilitatea şi securitatea în zona euro-atlantică '.

Ţările baltice, care sunt membre NATO, au acuzat în mod constant Rusia în ultimele luni de încălcare a spaţiului lor aerian şi de survolarea Mării Baltice. La rândul său, Pentagonul a acuzat Rusia de numeroase manevre periculoase deasupra Mării Baltice.

Moscova, la rândul său, a acuzat Washingtonul de trimitere a unor 'avioane spion' invizibile pentru radarele ruseşti. Relaţiile dintre NATO şi Rusia sunt cele mai reci de la sfârşitul Războiului Rece şi aproape îngheţate de la declanşarea crizei ucrainene, titrează agerpres.ro.

Citește și: Care e cea mai mare durere pe care o poate suporta corpul uman

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.