Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia pune sub acuzare un procuror şi un judecător de la Curtea Penală Internaţională, după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Agerpres
Curtea Penala Internationala CPI

Rusia pune sub acuzare un procuror şi un judecător de la Curtea Penală Internaţională, după emiterea mandatului de arestare pe numele lui Vladimir Putin

Comitetul de Anchetă al Rusiei a anunţat că a pus sub acuzare in absentia un procuror şi un judecător de la Curtea Penală Internaţională, care a emis în martie un mandat de arestare pe numele lui Vladimir Putin, informează TASS.

Comitetul de Anchetă a deschis anterior un dosar penal împotriva procurorului Curţii Penale Internaţionale Karim Ahmad Khan, a judecătorilor de la Curtea Penală Internaţională Tomoko Akane, Rosario Salvatore Aitala şi Sergio Gerardo Ugalde Godinez.

“Până acum, anchetele au strâns suficiente probe pentru a-i acuza in absentia pe procurorul de la Curtea Penală Internaţională Khan Karim Assad Ahmad şi pe judecătorul Curţii Penale Internaţionale Rosario Salvatore Aitala”, a precizat Comitetul.

Ambele persoane a fost trecute pe o listă a persoanelor căutate

Procurorul este acuzat în temeiul unor articole referitoare la urmărirea penală a unei persoane despre care se ştie că este nevinovată, precum şi pregătirea pentru un atac asupra unui reprezentant al un stat străin care se bucură de protecţie internaţională, pentru a complica relaţiile internaţionale. Judecătorul este acuzat în baza unor articole referitoare la detenţie ilegală cu bună ştiinţă şi pregătire pentru un atac asupra unui reprezentant al unui stat străin care se bucură de protecţie internaţională, în scopul de a complica relaţiile internaţionale.

Ambele persoane a fost trecute pe o listă a persoanelor căutate.

În 17 martie, Camera Preliminară II a Curţii Penale Internaţionale a emis mandat de arestare a două persoane, în cadrul situaţiei din Ucraina: Vladimir Vladimirovici Putin şi Maria Alekseievna Lvova-Belova, aceasta din urmă comisarul prezidenţial însărcinat cu drepturile copilului în Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.