Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia răspunde la sancțiunile Occidentale: Moscova a extins lista 'neagră' a europenilor cărora li se interzice intrarea în țară

UE rusia

Moscova a extins lista reprezentanților statelor membre UE cărora li se interzice intrarea în Rusia, se arată într-un comunicat emis marți de Ministerul rus de Externe privind măsurile luate la deciziile anti-ruse ale UE, precum și ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

  • Occidentul a impus mai multe pachete de sancțiuni împotriva Rusiei, după invadarea Ucrainei. Sancțiunile includ măsuri restrictive specifice (sancțiuni individuale), sancțiuni economice și măsuri diplomatice.

"Ca răspuns la acțiunile neprietenoase, partea rusă a extins lista reprezentanților statelor membre UE, care, în conformitate cu Legea federală Cu privire la procedura de ieșire din Federația Rusă și de intrare în Federația Rusă din 15 august 1996 Nr. 114-FZ, este interzisă intrarea pe teritoriul statului nostru", se arată în document. Rusia nu menționează și explicit cine are interdicție în Rusia.

Ministerul rus de Externe a explicat că vorbim, în special, despre reprezentanți ai structurilor comerciale europene pentru producția de echipamente militare și arme implicate în furnizarea produselor lor regimului de la Kiev. Restricțiile se aplică și deputaților Adunării Parlamentare a Consiliului Europei.

Ministerul rus de Externe a reamintit că UE, la 6 octombrie, ca răspuns la intrarea în Federația Rusă a republicilor populare Donețk și Lugansk, a regiunilor Herson și Zaporijjea, a adoptat noi măsuri restrictive care vizează limitarea dezvoltării Rusiei. Departamentul diplomatic al Rusiei a numit astfel de acțiuni unilaterale ale UE ilegitime și subminând prerogativele juridice internaționale ale Consiliului de Securitate al ONU.

Ministerul rus de Externe a confirmat că orice „acțiune neprietenoasă” din partea țărilor occidentale va primi un răspuns oportun și adecvat.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.