Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reacționează la acuzațiile Moldovei referitoare la diplomații expulzați: 'Sunt vorbe goale'

dodon si putin

Afirmaţiile potrivit cărora cei cinci diplomaţi ruşi expulzaţi din Republica Moldova luna trecută recrutau luptători pentru insurgenţa sprijinită de Moscova în estul Ucrainei nu sunt decât 'vorbe goale', a declarat ministrul adjunct de externe al Rusiei, Grigori Karasin, pentru agenţia RIA Novosti, în replică la materialul în exclusivitate transmis marţi de Reuters pe acest subiect.

Potrivit agenţiei de presă britanice, care citează o sursă guvernamentală şi două surse diplomatice de la Chişinău, care s-au exprimat sub acoperirea anonimatului, serviciul de informaţii din Republica Moldova crede că cei cinci diplomaţi ruşi expulzaţi erau ofiţeri sub acoperire ai serviciului de informaţii militare a Rusiei, GRU, şi recrutau luptători pentru insurgenţa sprijinită de Moscova în estul Ucrainei.

Citește și: Minte de guvernanți: N-au internet, iar unii nu au nici energie electrică, dar statul îi OBLIGĂ să aibă POS-uri la magazine

Potrivit surselor, oficialităţile moldovene cred că ruşii recrutau luptători din Găgăuzia, care erau trimişi mai întâi într-o tabără de pregătire paramilitară din Rostov, regiune din sudul Rusiei.

'Nu sunt decât vorbe goale, nesusţinute de niciun fel de fapte', a declarat Karasin pentru RIA Novosti.

Citește și: Încă un VIOL ZGUDUIE România: O minoră a fost BATJOCORITĂ de doi tineri, care au răpit-o, sechestrat-o și abuzat-o SEXUAL

Potrivit acestuia, 'oamenii şi-au exercitat în mod absolut clar îndatoririle oficiale, au participat la contacte militare bilaterale'.

Reuters aminteşte că Republica Moldova i-a expulzat pe cei cinci diplomaţi ruşi la 29 mai, însă nu a explicat decizia, premierul Pavel Filip limitându-se doar să comenteze că executivul a avut 'motive întemeiate'.

Citește și: Ea e poștărița care a ascuns, în apartamentul său, DOUĂ TONE de scrisori nelivrate

Cele trei surse au declarat că unele informaţii cu privire la existenţa unor găgăuzi care luptă în estul Ucrainei au fost aduse în atenţia autorităţilor moldovene de către serviciul securităţii de stat al Ucrainei, SBU, care strânge informaţii despre persoane care luptă alături de rebelii separatişti în estul Ucrainei. Cu ajutorul informaţiilor de la SBU, autorităţile moldovene au putut depista, aresta şi interoga luptători găgăuzi reveniţi de pe câmpul de luptă, potrivit surselor. Unii dintre aceştia au devenit informatori, susţin sursele citate.

Citește și: Noi detalii despre boala Denisei Manelista: Mama artistei anunță că are CANCER în tot corpul .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.