Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reacționează vehement după ultimele acuzații privind implicarea în alegerile din SUA: Replică ACIDĂ a lui Serghei Lavrov

lavrov

Acuzaţiile de amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane nu sunt decât "fantezii", a declarat marţi ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, citat de agenţia de presă Interfax, potrivit Reuters.

"Fără nicio cea mai mică dovadă, noi suntem după cum ştiţi acuzaţi de amestec nu numai în alegerile din SUA, ci şi din state europene", a declarat Lavrov într-o conferinţă de presă la un forum al Asociaţiei oamenilor de afaceri din Europa (Association of European Businesses) în Rusia.

Citește și: Dezvăluiri spectaculoase despre implicarea Rusiei în alegerile din SUA: Cum a plătit Moscova grupuri de 'trolls' pentru a manipula

"Recent, s-a spus că Moscova a decis ce ministru să fie numit în Africa de Sud. În general, nu există limită la fantezie", a opinat el, potrivit Agerpres.

Nu există "măcar o singură dovadă" privind ingerinţa rusă în alegerile prezidenţiale din SUA, a insistat ministrul de externe rus, citat de AFP, în condiţiile în care ancheta cu privire la acest subiect se accelerează la Washington cu trei prime inculpări.

Trei membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump, inclusiv fostul său director Paul Manafort şi un consilier care a minţit despre contactele sale cu Moscova, au fost acuzaţi de justiţia americană luni.

Procurorul special Robert Mueller i-a pus sub acuzare pe Paul Manafort şi pe asociatul acestuia Richard Gates, împotriva cărora au fost formulate 12 capete de acuzare, între care conspiraţie împotriva SUA, spălare de bani, declaraţii false şi nedeclararea conturilor deţinute în străinătate.

Însă actul de inculpare de 31 de pagini nu sugerează o eventuală complicitate între echipa candidatului republican şi autorităţile ruse.

Mult mai jenante pentru Trump sunt dezvăluirile privind unul dintre foştii săi consilieri, rămas până acum în umbră: George Papadopoulos a pledat vinovat pentru că a minţit anchetatorii poliţiei federale FBI.

Citește și: Sentință dură pentru fostul director de campanie al lui Donald Trump: Manafort a fost arestat LA DOMICILIU! Cauțiune URIAȘĂ stabilită

Papadopoulos, responsabil de politica externă în cadrul echipei de campanie a lui Trump, a încercat să ascundă contactele sale aprofundate cu intermediari ruşi, de la care aflase că Moscova deţinea "materiale compromiţătoare" la adresa candidatei democrate Hillary Clinton, sub forma a mii de e-mailuri.

Mai multe comisii parlamentare din SUA urmează începând de marţi să audieze reprezentanţi ai Facebook, Twitter şi Google despre posibila achiziţionare de publicitate orientată pe reţelele sociale de către entităţi ruse în timpul campaniei electorale din Statele Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.