Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentință dură pentru fostul director de campanie al lui Donald Trump: Manafort a fost arestat LA DOMICILIU! Cauțiune URIAȘĂ stabilită

NYMag
Donald Trump, Paul Manafort

O judecătoare din Statele Unite a dispus luni plasarea în arest la domiciliu a lui Paul Manafort, fostul director de campanie al actualului preşedinte, Donald Trump, şi a fixat o cauţiune de 10 milioane de dolari, care va trebui plătită de acesta în cazul în care nu respectă condiţiile de reţinere, transmite EFE.

Totodată, instanţa a retras paşaportul lui Manafort, una din figurile centrale ale investigaţiei privind presupusa ingerinţă rusă în alegerile din 2016, şi a hotărât că acuzatul va putea părăsi locuinţa doar pentru a se prezenta în faţa judecătorilor, a se întâlni cu avocatul său, a fi consultat medical sau a lua parte la activităţi religioase.

Rick Gates, fostul asociat al lui Manafort, va trebui de asemenea să rămână în arest la domiciliu şi să depună o garanţie de 5 milioane de dolari.

Citește și: Mutare interesantă în Rusia: Încă o femeie, cu un trecut interesant, intră în cursa prezidențială, deși are doar 37 de ani / VIDEO

Ca şi Manafort, Gates a trebuit să predea paşaportul şi să promită că nu va încerca să obţină un altul pe durata procesului judiciar.

După anunţarea acestor hotărâri, la cererea judecătoarei, cei doi s-au ridicat în picioare, au ridicat mâna dreaptă şi au jurat să respecte condiţiile arestului şi că înţeleg că vor pierde cauţiunea dacă nu respectă condiţiile impuse.

Manafort şi Gates vor trebui să revină în faţa instanţei joi, 2 noiembrie, mai arată EFE.

Conform AFP şi Reuters, care îl citează luni pe purtătorul de cuvânt al procurorului special responsabil cu ancheta asupra implicării Rusiei în campania prezidenţială din SUA, fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, şi asociatul acestuia, Richard Gates, sunt vizaţi de 12 capete de acuzare, printre care conspiraţie împotriva Statelor Unire ale Americii, nedeclararea unor conturi din străinătate şi spălare de bani.

Acuzaţiile sunt primele care au rezultat din ancheta ex-directorului FBI, actual procurorul special al Departamentului Justiţiei, Rober Mueller, numit în 2016 în acest post pentru a investiga presupusa ingerinţă a Rusiei în campania prezidenţială din SUA din 2016, al cărei scop ar fi fost înclinarea balanţei în favoarea lui Trump.

Paul Manafort şi Rick Gates, adjunctul său în campania electorală, au fost puşi sub acuzare vineri în Districtul Columbia, actul de inculpare fiind făcut public luni, după ce ei s-au predat FBI, a indicat procurorul special, într-un comunicat.

Lui Manafort şi partenerului său de afaceri li se reproşează în principal activităţi nedeclarate de lobby şi consultanţă în favoarea fostului preşedinte ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

Citește și: Donald Trump reacționează, după ce fostul său șef de campanie s-a predat FBI: 'De ce nu sunt vizaţi Necinstita Hillary & Democraţii ?????'

Mai mult de 75 de milioane de dolari au tranzitat prin conturi offshore administrate de cei doi, Paul Manafort fiind acuzat de spălarea, de unul singur, a 18 milioane de dolari. Aceste acţiuni s-ar fi derulat, potrivit acuzării, între 2006 şi cel puţin 2016.

'Actul de inculpare cuprinde 12 capete de acuzare: conspiraţie împotriva SUA, conspiraţie în vederea spălării de bani, neînregistrare ca agent în favoarea unei entităţi străine, fals în declaraţii şi şapte capete de acuzare de nedeclarare de conturi deţinute la bănci din străinătate', se arată în comunicat.

Paul Manafort (68 de ani) a condus campania lui Donald Trump din iunie până în august 2016, când a fost constrâns să demisioneze în urma dezvăluirilor că ar fi primit plăţi ilegale de milioane de dolari din partea unei formaţiuni politice proruse din Ucraina.

FBI a percheziţionat la sfârşitul lunii iulie una dintre reşedinţele sale şi a confiscat documente.

Gates a fost mult timp partener de afaceri cu Manafort şi are relaţii cu numeroşi oligarhi ruşi şi ucraineni.

Actul de inculpare, care cuprinde 31 de pagini, nu face totuşi nicio referire la campania prezidenţială a lui Donald Trump şi nici nu sugerează vreo înţelegere secretă între echipa candidatului republican şi autorităţile ruse, care ar fi vizat influenţarea pe căi ilegale a rezultatului scrutinului.

După anunţarea actului de inculpare care îi vizează pe Manafort şi Gates, procurorul special al Departamentului Justiţiei a informat că un alt fost membru al echipei de campanie a lui Trump, George Papadopoulos, a fost pus sub acuzare şi a pledat vinovat pentru fals în declaraţii către anchetatorii FBI.

Prin aceste declaraţii, Papadopoulos, care răspundea de probleme de politică externă, 'a obstrucţionat ancheta în curs a FBI cu privire la existenţa unor legături sau a unei coordonări eventuale între persoane asociate campaniei şi guvernul rus pentru a interfera în alegerile prezidenţiale din 2016', menţionează actul semnat de Robert Mueller, anunță Agerpres.

Citește și: OFICIAL Parlamentul catalan a fost DIZOLVAT: Ce acuzații aduce Procuratura Generală spaniolă conducerii parlamentului catalan

Fostul director de campanie al lui Donald Trump, Paul Manafort, şi fostul său asociat Richard Gates s-au declarat luni nevinovaţi în cele 12 capete de acuzare la adresa lor în cadrul anchetei privind implicarea Rusiei în campania prezidenţială din SUA din 2016, informează EFE.

Manafort şi Gates au compărut luni în faţa judecătoarei Deborah A. Robinson de la un tribunal din Washington D.C. şi, într-o scurtă audiere, avocaţii lor au anunţat că cei doi se declară nevinovaţi în toate capetele de acuzare, între care se găseşte delictul de "conspiraţie împotriva Statelor Unite".

Trump a respins acuzaţiile privind presupuse legături cu Rusia şi a calificat ancheta drept "o vânătoare de vrăjitoare". Kremlinul a negat de asemenea acuzaţiile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.