Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reacționează: 'Aderarea Finlandei la NATO va ameninta țara noastră!'

vestidinrusia.ro
Dmitri Peskov

Aderarea Finlandei la NATO va ameninta Rusia, a declarat secretarul de presa al presedintelui Federatiei Ruse, Dmitri Peskov.

"Absolut", le-a spus el reporterilor când a fost întrebat. "O altă extindere a NATO nu face ca continentul nostru să fie mai stabil și mai sigur", a explicat Peskov, relatează Interfax. De asemenea, el a fost întrebat dacă Kremlinul a calculat riscurile aderării la NATO în alte țări vecine ca reacție la „operațiunea specială” din Ucraina. "O varietate de opțiuni sunt întotdeauna luate în considerare și analizate", a răspuns Peskov.

El a mai spus că Rusia va efectua o analiză specială după aderarea Finlandei la NATO pentru a dezvolta măsurile necesare pentru a-și asigura securitatea. „Dacă vă amintiți, există o instrucțiune actuală a președintelui și a comandantului-șef de a elabora o listă de măsuri pentru consolidarea flancurilor noastre vestice în legătură cu consolidarea flancului estic al NATO.

NATO se îndreaptă în direcția noastră. Prin urmare, desigur, toate acestea vor deveni elemente pentru o analiză specială și pentru dezvoltarea măsurilor necesare pentru a echilibra situația și a ne asigura securitatea", a declarat Peskov reporterilor când a fost întrebat care ar putea fi răspunsul Rusiei la aderarea Finlandei la NATO.

"Totul va depinde de ceea ce va fi exprimat procesul de extindere ulterioară a NATO, cât de mult se va mișca infrastructura militară, se va apropia de granițele noastre", a spus el.

Vezi și: Klaus Iohannis o să enerveze la culme Rusia: 'Salut intenția Finalndei de aderare la NATO! România este un susţinător ferm'

Guvernul Suediei intenţionează să depună o cerere de aderare la NATO săptămâna viitoare, urmând exemplul vecinului său, Finlanda, de a rescrie politica de securitate de după cel de-al Doilea Război Mondial, în contextul invaziei ruse în Ucraina, relatează, joi, cotidianul suedez Expressen, citat de Reuters, informează News.ro.

Preşedintele finlandez Sauli Niinisto şi premierul Sanna Marin au anunţat, joi, că Finlanda trebuie să ”solicite fără întârziere aderarea la NATO”, situaţie care pune presiuni asupra Suediei să urmeze exemplul vecinului său. Finlanda este cel mai apropiat aliat militar al Suediei şi singurul alt stat nordic care nu este membru al NATO.

Vezi și: Dmitri Medvev amenință cu războiul nuclear după vestea că Finlanda și Suedia se apropie de aderarea la NATO .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.