Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia reacționează la decizia SUA de a se retrage din Tratatul 'Ceruri Deschise', din care face parte și România: 'Va afecta interesele aliaților SUA'

putin trump

Retragerea Statelor Unite din Tratatul "Ceruri Deschise" ("Open Skies"), din care face parte și România, va afecta stabilitatea strategică şi interesele aliaţilor europeni ai Washingtonului, consideră Ministerul rus de Externe.

"Această manevră nu doar că va înrăutăţi situaţia stabilităţii strategice şi securitatea militară în Europa, ci aparent va afecta şi interesele aliaţilor SUA care fac parte din acest tratat", afirmă Aleksandr Gruşko, adjunct al ministrului rus de Externe, citat de agenţia de presă Tass.

Citește și: Cozmin Gușă anunță o alertă de cutremur în interiorul Statului Paralel! ‘Dacă e doar pe sfert de cum zice’

Administraţia Vladimir Putin a respins ideea conform căreia retragerea SUA din Tratatul "Ceruri Deschise" ("Open Skies") ar fi o reacţie la încălcări ale acordului de către Rusia. "Ideea este total nefondată, am vorbit des despre acest lucru. Nu este prima dată când Statele Unite încearcă să prezinte lucrurile ca şi cum Rusia ar încălca ceva, acest lucru fiind un pretext pentru retragerea din acorduri privind controlul armamentului.

Noi suntem pregătiţi pentru cooperare egală cu SUA. Toate problemele erau rezolvate în mod adecvat în cadrul Tratatului, lucru evidenţiat şi de aliaţi ai SUA din cadrul NATO", a afirmat Vladimir Iermakov, directorul Departamentului de Neproliferare şi Controlul Armamentului din cadrul Ministerului rus de Externe.

Citește și: Oamenii lui Traian Băsescu, atac la Raed Arafat! ‘E tot acolo’

Statele Unite au anunţat, joi, retragerea dintr-un tratat semnat cu alte peste 30 de ţări, inclusiv România, care permite efectuarea curselor aeriene de supraveghere pentru promovarea încrederii la nivel internaţional, Administraţia Donald Trump motivând decizia prin faptul că Rusia ar încălca acordul.

Administraţia Donald Trump a înştiinţat partenerii internaţionali că intenţionează retragerea din Tratatul "Ceruri Deschise" ("Open Skies") deoarece Rusia ar încălca acordul şi pentru că imaginile colectate prin zborurile permise pe bază de reciprocitate pot fi obţinute mai rapid şi prin costuri mai mici din sateliţi.

Citește și: Video Scene nebune! A fost nevoie de trei echipaje de poliție pentru a fi încătușat un bătrân care a refuzat să i se măsoare temperatura .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.