Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia recrutează masiv soldați străini: măsură de urgență adoptată de Consiliul Federației

rusia armata

Consiliul Federației Rusiei, în ședința de miercuri, a votat pentru o lege care, printre altele, facilitează dobândirea cetățeniei ruse de către străinii militari și, de asemenea, face posibilă încheierea de contracte cu aceștia pentru perioade mai scurte.

Potrivit documentului, cetățenii străini care au încheiat un contract de serviciu în forțele armate ale Federației Ruse, alte trupe sau formațiuni militare pentru o perioadă de cel puțin un an au dreptul de a solicita admiterea la cetățenia rusă fără respectarea condițiilor și fără a prezenta un permis de ședere, relatează Interfax.

Legea prevede, de asemenea, o reducere de la 5 ani la un an a perioadei pentru care se încheie primul contract de serviciu militar cu un cetățean străin care intră în serviciul militar ca ofițer, mijlocaș, ofițer.

Aceste norme au fost adoptate anterior de Duma de Stat ca parte a unui proiect de lege care aduce și o serie de modificări legii "Privind siguranța la incendiu". Acestea au fost făcute ca amendamente la a doua lectură a documentului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.