Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia recunoaște înfrângerea de la Robotine: Armata rusă a abandonat acest sat într-o mişcare tactică

cnn.com
razboi ucraina

Guvernatorul interimar impus de Rusia în regiunea ucraineană Zaporojie, Evgheni Baliţki, a recunoscut miercuri, în cele din urmă, că trupele ruse s-au retras din satul Robotine, în jurul căruia forţele Kievului avansează în prezent mai spre sud, transmite EFE, potrivit Agerpres.

"Armata rusă a abandonat acest sat într-o mişcare tactică (...)", a declarat politicianul în cadrul emisiunii Soloviov Live, unde a subliniat că nu mai exista niciun loc de adăpostit în tranşee în satul devastat.

Potrivit lui Baliţki, Robotine mai există acum doar pe hartă şi "putem spune că nu îl controlăm".

Rusia a negat timp de mai multe zile versiunea oficială ucraineană, care informa la sfârşitul lunii august că trupele Kievului au cucerit satul în întregime.

Cu o zi înainte, un politician din Zaporojie care conduce mişcarea "Împreună cu Rusia", Vladimir Rogov, a declarat pentru agenţia oficială de presă RIA Novosti că forţele ucrainene au fost prinse într-un "buzunar de foc" în Robotine.

Armata ucraineană şi-a extins săptămâna trecută, după cucerirea localităţii Robotine, contraofensiva către localitatea vecină ocupată Verbove şi a anunţat în weekend că a străpuns prima linie de apărare a Rusiei în unele puncte de pe frontul de sud-est.

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) a indicat miercuri că imaginile geolocalizate de marţi arată că forţele ucrainene avansează la nord-vest şi vest de Robotine, precum şi în sudul localităţii şi la nord-vest de Verbove.

Obiectivul Ucrainei este acum să treacă de cea de-a doua linie de apărare a Rusiei, aparent mai puţin densă în ceea ce priveşte minele, dinţii de dragon şi şanţurile antitanc decât prima, pentru a ajunge în oraşul Tokmak, un important nod de comunicaţii cu căi rutiere spre Melitopol şi Berdiansk, la Marea Azov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.