Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia renunță la dialogul cu NATO

nato rusia


'Consiliul miniştrilor de externe ai OTSC consideră necesar să se renunţe la dialogul cu NATO', a declarat secretarul general al structurii menţionate, Nikolai Bordiuja.
El a subliniat că prioritatea OTSC este de acum înainte 'întărirea cooperării cu Organizaţia de Cooperare de la Shanghai (Rusia, China, Kazahstan, Uzbekistan, Tadjikistan şi Kârgâzstan) şi consolidarea relaţiilor cu China'. Bordiuja a subliniat, totodată, 'necesitatea întăririi susţinerii politice a OTSC pentru organizaţiile internaţionale din America Latină şi Caraibe', precizând că o atenţie deosebită va fi acordată dezvoltării relaţiilor cu Iranul, ţară 'care exercită o influenţă incontestabilă în regiune'.
Nikolai Bordiuja a mai declarat că toate statele membre ale OTSC - Armenia, Belarus, Kazahstan, Kârgâzstan, Rusia, Tadjikistan - trebuie să respecte 'disciplina colectivă în cazul în care statele occidentale ar încerca să aplice linia lor politică vizând tensionarea relaţiilor internaţionale de parteneriat'.
La sfârşitul lunii aprilie, blocul militar creat în 2002 şi condus de Rusia anunţa suspendarea cooperării cu NATO ca urmare a divergenţelor dintre cele două organizaţii cu privire la conflictul din Ucraina, secretarul general al OTSC afirmând atunci că Moscova şi Alianţa Nord-Atlantică au ajuns într-o stare de 'confruntare directă'.

sursa agerpres

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.