Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia ridică un embargou impus Turciei

Guvernul rus a ridicat marţi restricţiile pentru importul unor produse agricole din Turcia, un nou semn al îmbunătăţirii relaţiilor dintre Moscova şi Ankara, transmite Reuters, potrivit agerpres.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat decizia de ridicare a embargoului încă de luni la Istanbul, unde cele două ţări au semnat de asemenea un acord pentru construcţia unui gazoduct submarin.

Citeşte şi: Paris. Vladimir Putin îşi AMÂNĂ vizita în Franţa

Potrivit unui decret guvernamental publicat marţi, Rusia a ridicat restricţiile pentru importurile de portocale proaspete şi uscate, mandarine şi alte citrice, precum şi caise, piersici şi prune.

În schimb, sunt supuse în continuare embargoului importurile de struguri, mere, pere, căpşuni, tomate, ceapă, broccoli, castraveţi, precum şi carcase de pui şi curcani.

Citeşte şi: Turcia şi Rusia au semnat acordul pentru construirea gazoductului Turkish Stream

Aceste restricţii au fost introduse anul trecut după ce aviaţia turcă a doborât un avion de vânătoare rusesc în apropiere de graniţa cu Siria. Relaţiile dintre Rusia şi Turcia au început să se îmbunătăţească după ce în luna iunie a acestui an, Kremlinul a anunţat că Vladimir Putin a primit o scrisoare de la omologul său turc Recep Tayyip Erdogan în care acesta şi-a prezentat regretele - percepute de Moscova drept scuze, conform mass-media internaţionale şi ruse - pentru doborârea avionului de vânătoare rusesc.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.