Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia s-a aprins după ce fosta soție a lui Putin și actuala iubită au fost sancționate: Rușii sunt sfătuiți să nu meargă în Marea Britanie

Digi24
Alina Kabaeva

Rusia le recomandă vineri ruşilor să nu se ducă în Regatul Unit şi anunţă că a înăsprit condiţiile obţinerii unei vize ruseşti de către britanici, prezentând aceste măsuri drept o reacţie la acţiuni ”inamicale” ale Londrei, relatează AFP.

”Din cauza evoluţiei extrem de inamicale a Regatului Unit faţă de ţara noastră (...), le recomandăm cetăţenilor ruşi să evite să se ducă în Marea Britanie”, anunţă într-un comunicat Ministerul rus de Externe. Ministerul denunţă totodată dificultăţi impuse ruşilor în obţinerea unei vize britanice. Alina Kabaeva, o femeie care are legături romantice cu Vladimir Putin, precum și fosta soție a liderului rus, Lyudmila Ocheretnaya, au fost incluse în cea mai recentă listă de sancțiuni ale guvernului britanic împotriva Rusiei, anunță CNN.

Citește și: Iubita lui Vladimir Putin a surclasat toate declarațiile marilor șefi de state: Alina Kabaeva l-a informat pe Putin că e însărcinată (presă)

Într-un comunicat de presă publicat vineri, guvernul britanic a precizat că sancțiunile au fost menite să vizeze "rețeaua financiară a lui Putin, înăsprind menghina asupra președintelui și a cercului său intim". Potrivit comunicatului, Marea Britanie a sancționat în prezent peste 1.000 de persoane și 100 de entități din Rusia în urma invaziei din Ucraina. „Demascăm și vizăm rețeaua dubioasă care susține stilul de viață de lux al lui Putin ... Vom continua cu sancțiunile împotriva tuturor celor care ajută și instigă la agresiunea lui Putin până când Ucraina va învinge”, a declarat ministrul de externe Liz Truss.

Kabaeva, o fostă gimnastă olimpică care a fost legată pentru prima dată de Putin în urmă cu mai bine de un deceniu, a fost inclusă, de asemenea, în cel de-al șaselea pachet de sancțiuni propus de Uniunea Europeană, potrivit a două surse diplomatice europene. Putin a negat că are sau a avut o relație personală cu ea. Ministerul britanic de Externe a precizat că Kabaeva "a ajuns să fie președinte al consiliului de administrație al National Media Group, despre care se spune că este cea mai mare companie media privată din Rusia" și "a fost anterior deputat în Duma pentru Rusia Unită a lui Putin".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.