Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia s-a înfuriat: Moscova face 'curățenie' printre diplomații britanici! Mesaj clar către Regatul Unit

rusia, uk

Moscova a anunţat sâmbătă că Marea Britanie va trebui să-şi reducă personalul diplomatic în Rusia cu peste 50 de persoane în cadrul cazului Skripal care a cauzat o gravă criză cu ţările occidentale, relatează AFP.

'Rusia a sugerat paritatea. Partea britanică are un excedent de peste 50 de persoane', a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zakharova.

Citește și: Accident înfiorător: Un avion s-a prăbușit pe o autostradă, în Franța! Pasagerii aparatului de zbor au murit pe loc

Vineri, Moscova a dat termen de o lună Londrei pentru a reduce efectivul diplomatic în Rusia la acelaşi nivel cu cel al misiunilor diplomatice ruse în Regatul Unit.

Aceste noi măsuri, după plecarea a 23 de diplomaţi britanici care au părăsit deja Rusia, constituie represalii la apelurile Londrei adresate aliaţilor săi pentru expulzarea unor diplomaţi ruşi.

La Londra, o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe, a declarat sâmbătă că sunt examinate implicaţiile măsurilor anunţate de Moscova.

Otrăvirea la 4 martie pe teritoriul britanic a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia a provocat un val de expulzări, în total 300 de diplomaţi de ambele părţi.

Citește și: Moment ȘOCANT în fotbalul mondial: Un fost jucător de la CFR Cluj a încercat să se sinucidă, după ce a sărit de la etajul unui hotel

Peste 150 de diplomaţi ruşi au fost expulzaţi de către SUA şi alte ţări, între care membri ai UE şi ai NATO. În represalii, Moscova a luat măsuri identice în cazul a peste 140 de diplomaţi, anunță Agerpres.

Londra acuză Rusia de otrăvirea fostului spion rus şi al fiicei sale în pofida dezminţirilor Moscovei care a cerut convocarea unei sesiuni extraordinare a Consiliului executiv al Organizaţiei pentru interzicerea armelor chimice (OIAC).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.