Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia s-a supărat pe Japonia din cauza rachetelor americane: AMENINȚĂRILE Moscovei pentru ambele țări

Putin KGB

Decizia recentă a Japoniei de a desfăşura un sistem american de apărare antirachetă va afecta relaţiile Moscovei cu Tokio şi este o încălcare de către Washington a unui tratat de bază privind controlul armelor, a declarat joi purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, relatează Reuters.

Japonia a decis luna aceasta că îşi va extinde sistemul de apărare antirachetă, ce va fi echipat cu radare Aegis şi rachete interceptoare, ca răspuns la ameninţarea crescută reprezentată de rachetele nord-coreene, scrie agerpres.ro.

Citește și: Victor Socaciu REACȚIONEAZĂ! Ieșire FULGERĂTOARE a artistului, în scandalul Lucan!

'Acţiuni ca acestea sunt în contradicţie directă cu prioritatea construirii încrederii militare şi politice între Rusia şi Japonia şi, din nefericire, va avea un impact negativ asupra întregii atmosfere în relaţiile bilaterale, inclusiv în negocierile asupra unui tratat de pace', a spus Zaharova în cadrul unei conferinţe de presă săptămânale.

'Practic aceasta ar însemna încă o încălcare a Tratatului privind forţele nucleare intermediare (INF) de către americani, cu asistenţa Japoniei', a explicat ea.

Citește și: TVR taie în CARNE VIE! Mai mulţi jurnalişti au primit INTERZIS

Rusia şi Japonia nu au încheiat niciodată formal ostilităţile după cel De-al Doilea Război Mondial, din cauza unei dispute privind un grup de insule din Pacific.

Încheierea unui tratat de pace între Rusia şi Japonia ar implica analizarea de către Moscova a modului în care ar putea fi afectată de angajamentele asumate de Tokio în domeniul securităţii faţă de aliaţii Japoniei, declara luna trecută preşedintele rus Vladimir Putin.

Citește și: De-abia acum a ieșit la lumină! Pe cine ar fi dat Gigi Becali pe mâna procurorilor

Două rachete nord-coreene au survolat teritoriul japonez în acest an, iar Phenianul a ameninţat că va "scufunda" arhipelagul nipon. La sfârşitul lunii noiembrie, regimul comunist a testat o nouă rachetă balistică intercontinentală (ICBM) care s-a prăbuşit în Marea Japoniei.

Japonia intenţionează să instaleze sistemul Aegis Ashore în două amplasamente diferite pentru a acoperi întregul arhipelag.

Citește și: Mega-tranzacția pregătită de Telekom! GIGANTUL va câștiga zeci de milioane de euro

Acest dispozitiv cu radare puternice va completa sistemele antibalistice actuale din Japonia, care cuprind în prezent rachete americane interceptoare SM-3, lansate de pe nave, şi rachete sol-aer Patriot PAC-3.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.