Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia râde de sancțiunile anunțate de Joe Biden: 'Avem unde să redirecționăm produsele noastre de înaltă calitate'

Daily Advent
Vladimir Putin

Ambasada Rusiei la Washington susține că o interdicție a importului resurselor energetice rusești ar afecta negativ interesele companiilor și consumatorilor din Statele Unite.

„Respingerea resurselor noastre va duce la fluctuații semnificative pe piețele mondiale de energie. Va afecta negativ interesele companiilor și ale consumatorilor, în primul rând în Statele Unite ale Americii", a spus misiunea diplomatică rusă într-un comunicat, citează Interfax. „Rusia are unde să redirecționeze produsele noastre de înaltă calitate și competitive. Este timpul ca partea americană să realizeze caracterul iluzoriu al încercărilor de a-și dicta voința și să ne oblige să renunțăm la protecția intereselor naționale cu ajutorul unui set de sancțiuni", a susținut într-un comentariu ambasada Rusiei la Washington.

Vezi și: Zelensky, mesaj de ultimă oră: 'Îi mulțumesc lui Joe Biden pentru lovirea în inimă a mașinii de război a lui Putin'

În plus, se susține că „presiunea sancțiunilor SUA asupra Rusiei a depășit de mult toate granițele sensului politic și economic”. „Ultimele săptămâni au arătat acest lucru destul de clar”, se arată în comunicat.

„Scopul este de a demonstra disponibilitatea de a-și sacrifica propriile interese pentru a ne 'lovi' mai tare țara. Ca de obicei, ei nu cred. Americanii obișnuiți se confruntă cu creșterea prețurilor la benzină, electricitate și încălzire și, odată cu introducerea de noi sancțiuni, vor suferi și mai mult”, a conchis ambasada Rusiei la Washington.

Vezi si: Avertismentul Rusiei pentru Europa: 'Țările UE vor plăti toate costurile. O să fie obligate să cumpere combustibili din SUA la un preț mult mai mare'

Context

Președintele american Joe Biden a anunțat marți încetarea importurilor de energie din Rusia. „Această măsură a primit mult sprijin bipartizan în Congres și, sper, întregul popor american”, a spus el. Președintele SUA a recunoscut că această decizie nu va trece neobservată pentru consumatorii americani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.