Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia:Scutul antirachetă, o noua cursă a înarmării;prezenţa americană în Marea Neagră, o îngrijorare

Ministerul Apărării al Rusiei a transmis marţi că implementarea la nivel global a sistemului antirachetă al SUA constituie o ameninţare la adresa securităţii mondiale, care, în opinia sa, a fost conceput pentru a descuraja Rusia şi China şi provoacă o nouă cursă a înarmării, relatează Reuters, potrivit agerpres.

Implementarea sistemului antirachetă american la nivel global distruge sistemul de securitate internaţională: SUA vor să obţină un avantaj prin descurajarea Rusiei şi Chinei, a declarat generalul Viktor Poznihir, de la Statului Major al armatei ruse, la o conferinţă dedicată dezarmării ce are loc la Geneva, potrivit RIA Novosti.

ALERTĂ - Mai mulţi turişti români sunt BLOCAŢI în Mexic de mai bine de 24 de ore

"Sistemul antirachetă reprezintă un simbol pentru dezvoltarea potenţialului de rachete în lume, provocând astfel o nouă cursă a înarmărilor", a insistat reprezentantul Statului Major al armatei ruse.

Activarea elementelor antirachetă în Alaska, România şi Polonia măreşte capacitatea acestora de a intercepta rachete ruseşti, a mai spus generalul rus citat de RIA Novosti, potrivit publicaţiei Vzgliad.

Totodată, Statul Major al armatei ruse a avertizat că navele americane care patrulează în Marea Neagră reprezintă o ameninţare potenţială la adresa securităţii Federaţiei Ruse, deoarece nu este clar ce fel de rachete au acestea la bord.

În acelaşi timp, reprezentantul Statului Major la conferinţa de la Geneva a declarat că o îngrijorare similară reprezintă navele SUA care patrulează în apele Mării Baltice.

Paris. Un protest împotriva brutalităţii poliţiei s-a transformat în confruntări violente - VIDEO

Navele americane intră cu regularitate în Marea Neagră, efectuează acolo manevre navale şi vizitează porturile ţărilor NATO. Astfel, nava de luptă americană USS Carter Hall a intrat la 17 martie a.c. în Marea Neagră cu puşcaşi marini la bord în scopul unor exerciţii, a relatat canalul de televiziune al armatei ruse Zvezda. Acesta mai informează că principala fază a manevrelor va avea loc în zona de coastă a oraşului românesc Constanţa.

Patrularea mărilor Neagră şi Baltică de către navele SUA reprezintă o ameninţare la adresa instalaţiilor (militare) din partea europeană a Rusiei, deoarece există o incertitudine în privinţa muniţiei cu care sunt încărcate în prezent lansatoarele, a indicat Viktor Poznihir, citat de RIA Novosti.

Rămăşiţe umane găsite la trei ani după naufragiul feribotului Sewol

Crucişătoarele şi distrugătoarele americane, echipate cu sisteme antirachetă, transportă şi rachete de croaziera Tomahawk, cu o rază de acţiune de până la 2.500 km, a indicat el, adăugând că, practic, pe aceste nave ar putea fi desfăşurate peste 1.000 de rachete de croazieră.

În acest context, reprezentantul Statului Major al armatei ruse şi-a exprimat îngrijorarea că instalaţiile antirachetă din România şi Polonia ar putea fi încărcate, pe ascuns şi într-un timp foarte scurt, cu rachete Tomahawk, ceea ce ar pune în pericol "întreaga partea europeană a Rusiei", potrivit RIA Novosti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.