Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se grăbește să lanseze ofensivă în Donbas fără suficientă putere de luptă (ISW)

armata rusia

Rusia s-ar putea grăbi să lanseze o ofensivă în regiunea Donețk într-un interval de timp nerealist și probabil fără suficientă putere de luptă, a raportat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în februarie. 7.

Forțele ruse au reușit să câștige doar câteva sute de metri de teritoriu pe săptămână de la începutul lunii ianuarie, a spus institutul.

Potrivit Ministerului Apărării britanic, acest avans lent se datorează penuriei de muniții rusești și lipsei de unități de manevră.

Este puțin probabil ca forțele ruse să-și dezvolte puterea de luptă pentru a afecta rezultatul războiului, în timp ce comandamentul militar rus continuă să ordone progrese nerealiste și ample, potrivit ISW.

Eforturile principale ale Rusiei se concentrează pe desfășurarea ofensivelor în apropiere de Kupiansk în regiunea Harkov și Lyman, Bakhmut, Avdiivka și Novopavlivka în regiunea Donețk, potrivit Statului Major.

Președintele Volodimir Zelenski a declarat în timpul celui de-al 24-lea summit UE-Ucraina de la Kiev, în februarie. 3 că Rusia va lansa în curând o ofensivă majoră în est și nord-est, vizând orașe precum Bakhmut și Lyman din regiunea Donețk.

Serviciile secrete ucrainene în februarie. 2 a avertizat, de asemenea, că Rusia redistribuie grupuri de asalt suplimentare și echipamente militare pentru a captura Donbasul - compus din regiunile Donețk și Luhansk - până în martie.

Forțele ruse ocupă părți din regiunea Donețk din 2014. Rusia aproape a dublat suprafața ocupată din regiune din 24 februarie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.