Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se implica activ în programul elaborat de UE pentru evitarea sancțiunilor împotriva Iranului

rosbalt.ru
 Serghei Riabkov

Rusia doreşte să participe deplin la mecanismul european de plăţi elaborat de Uniunea Europeană pentru companiile care doresc să facă în continuare afaceri cu Iranul în pofida sancţiunilor americane, a declarat luni vice-ministrul rus de externe Serghei Riabkov, citat de agenţia EFE, potrivit agerpres.ro.

Citeste si ALERTĂ Un alt deputat pleacă din PSD : Am decis că este timpul să 'mă rup' de acest tip de politică

''Vom căuta participarea deplină la funcţionarea acestui mecanism şi vom continua eforturile relevante în contacte directe cu ţările afectate şi cu responsabilii mecanismului'', a declarat Riabkov.

Franţa, Germania şi Marea Britanie au lansat pe 31 ianuarie mecanismul denumit Instrumentul de Susţinere a Schimburilor Comerciale (Instrument in Support of Trade Exchanges - Instex), care va fi gestionat de la un sediu stabilit în Franţa, va fi condus de un german şi supravegheat de un diplomat britanic de rang înalt.

Acest instrument financiar va permite companiilor europene să continue relaţiile comerciale cu Iranul, mai ales în sectoare precum cel alimentar şi al sănătăţii.

Iranul consideră că acest mecanism ar trebui să fie deschis şi ţărilor din afara Uniunii Europene şi, de asemenea, să includă toate bunurile supuse sancţiunilor americane, mai ales exporturile de petrol iranian, aşa cum a promis UE atunci când a anunţat în septembrie crearea acestui instrument financiar.

Vice-ministrul rus de externe a susţinut luni această poziţie a Teheranului, afirmând că ''este necesar ca tranzacţiile să nu se limiteze la furnizarea de alimente, produse de bază şi medicamente'', produse ''deja excluse din sancţiunile americane''.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.