Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se implică activ în Siria pentru a rezolva criza

twitter.com
siria atentat blast

Rusia a creat la baza sa aeriană Hmeymim din Siria un centru de coordonare pentru reconcilierea părţilor aflate în conflict, în contextul acordului ruso-american anunţat luni pentru o încetare a ostilităţilor pe teritoriul sirian, a indicat marţi Ministerul rus al Apărării.

''Pentru realizarea unui mecanism de control al respectării regimului de încetare a focului, în conformitate cu acordul ruso-american din 22 februarie, la baza aeriană rusă Hmeymim a fost creat un centru de coordonare pentru reconcilierea părţilor aflate în conflict, centru care şi-a început deja activitatea'', a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului menţionat, generalul Igor Konaşenkov, citat de RIA Novosti.

Generalul rus a explicat că acest centru are ca obiectiv facilitarea procesului de reconciliere între reprezentanţii autorităţilor de la Damasc şi cei ai opoziţiei siriene, cu excepţia grupărilor teroriste Statul Islamic şi Frontul al-Nosra. Rusia şi SUA, copreşedinţi ai Grupului internaţional de sprijin pentru Siria, au anunţat luni un acord de încetare a ostilităţilor în Siria ce ar urma să intre în vigoare la 27 februarie. Regimul de la Damasc a anunţat marţi că acceptă propunerea ruso-americană şi s-a declarat pregătit să se coordoneze cu Rusia pentru definirea zonelor unde activităţile militare vor fi suspendate. Înaltul Comitet de Negocieri (HNC), format din grupuri cheie ale opoziţiei siriene, a anunţat însă că va accepta încetarea focului, în anumite condiţii, precum ridicarea asediilor oraşelor siriene, eliberarea prizonierilor, oprirea bombardării civililor şi livrarea de ajutoare umanitare, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.