Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se implică în operaţiunea de căutare a submarinului argentinian dispărut în Atlantic

submarin

Rusia a anunţat că a trimis joi o navă militară spre Argentina, pentru a ajuta la găsirea submarinului San Juan, dispărut în urmă cu opt zile în sudul Oceanului Atlantic, cu peste 40 de oameni la bord, informează AFP. 'Rusia şi-a oferit ajutorul pentru operaţiunile de căutare şi salvare', a anunţat Kremlinul într-un comunicat, publicat în urma unei convorbiri telefonice care a avut loc miercuri seara între preşedintele rus Vladimir Putin şi omologul său argentinian Mauricio Macri, în timpul căreia Putin şi-a exprimat 'sprijinul'.

Ministerul rus al Apărării a precizat joi că este vorba de o navă pentru cercetări ştiinţifice, Iantar', care s-a aflat până acum în largul coastei de vest a Africii. Această navă oceanografică dispune de echipamente ce permit 'efectuarea de căutări la o adâncime ce ajunge până la 6.000 de metri', cu ajutorul a două mini-submarine, a precizat ministerul într-un comunicat citat de agenţiile de presă ruse.

San Juan, un submarin al marinei argentiniene, a dispărut cu 44 de membri ai echipajului său la 15 noiembrie şi de atunci nu a mai dat semne de viaţă. Dacă submersibilul se află în imersiune, persoanele la bord ar putea fi lipsite de oxigen, rezervele fiind în mod teoretic epuizate în şapte zile, conform Agerpres. Cercetările, la care participă deja în mod activ SUA, Marea Britanie, Franţa, Brazilia şi Chile, mobilizează mai mult de 4.000 de persoane pe o zonă ce echivalează cu suprafaţa Franţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.