Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia se pregăteşte pentru un conflict îndelungat cu Occidentul - Avertismentul lansat de premierul finlandez

lupte ucraina rusia

Premierul finlandez Petteri Orpo a declarat miercuri în Parlamentul European că "Rusia se pregăteşte evident pentru un conflict îndelungat cu Occidentul şi reprezintă o ameninţare militară permanentă şi vitală pentru Europa", transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Preşedintele rus Vladimir Putin afirmase că aderarea Finlandei şi a Suediei la NATO este "un pas lipsit de sens", iar Rusia va desfăşura militari şi sisteme de distrugere la frontiera cu Finlanda după ce această ţară intră în alianţă. Miercuri, el a avertizat Occidentul că Moscova este pregătită tehnic pentru un război nuclear, iar dacă Statele Unite trimit militari în Ucraina, acest pas va fi considerat o escaladare semnificativă a conflictului.

"Dacă noi, ca o Europă unită, nu reuşim să reacţionăm suficient la această problemă, anii care vin vor fi plini de pericole şi de ameninţarea iminentă a unui atac".

Orpo, a cărui ţară se învecinează cu Rusia, a cerut Uniunii Europene să crească cheltuielile pentru apărare şi să se ocupe de apărare. El a adăugat că "Rusia nu este invincibilă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.