Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și China au bătut palma - Declarația comună în care Occidentul este denunțat ca principalul inamic

CGTN
vladimir putin xi jinping

China şi Rusia au publicat vineri o declaraţie comună pentru a denunţa influenţa americană şi rolul alianţelor militare occidentale - Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi AUKUS (Australia, Regatul Unit şi SUA) - atât în Europa, cât şi în Asia, considerându-le destabilizatoare, informează AFP şi Reuters.

În acest document adoptat cu ocazia întrevederii dintre Vladimir Putin şi Xi Jinping la Beijing, cele două ţări şi-au exprimat opoziţia faţă de "orice viitoare extindere a NATO", denunţând "influenţa negativă pentru pacea şi stabilitatea în regiune a strategiei SUA în zona indo-pacifică" şi declarându-se "îngrijorate" de crearea, în 2020, a alianţei militare a SUA cu Regatul Unit şi Australia (AUKUS).

În aceeaşi declaraţie, Moscova şi-a exprimat susţinerea pentru Beijing în problema Taiwanului şi opoziţia faţă de independenţa insulei, sub orice formă.

vezi și: Puși să prezinte DOVEZI că rușii vor să invadeze Ucraina, americanii NU au așa ceva și ACUZĂ presa AMERICANĂ că ține partea Kremlinului - VIDEO

Această declaraţie comună a fost făcută în cadrul vizitei preşedintelui rus Vladimir Putin în China, cu ocazia Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing.

Vladimir Putin şi Xi Jinping vor purta discuţii şi vor lua masa împreună înainte de ceremonia de deschidere, care va avea loc vineri mai târziu.

Potrivit Kremlinului, în timpul acestei vizite a lui Vladimir Putin în China, se prevede de asemenea semnarea mai multor acorduri, inclusiv în domeniul strategic al gazului. În acest sens, Putin s-a referit la un contract ce prevede furnizarea a 10 miliarde de metri cubi de gaz pe an către China dinspre Extremul Orient rus.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.