Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi China au impus veto în Consiliul de Securitate al ONU asupra unei prelungiri a ajutorului transfrontalier pentru sirieni

monusco.unmissions.org
ONU Natiunile Unite

Rusia şi China au impus veto în Consiliul de Securitate al ONU asupra unui proiect de rezoluţie al Germaniei, Belgiei şi Kuweitului ce prelungea cu un an ajutorul umanitar transfrontalier al ONU pentru 4 milioane de sirieni, pe care Moscova vrea să-l reducă drastic, informează AFP, dpa şi Reuters, potrivit AGERPRES.

Ceilalţi 13 membri ai Consiliului de Securitate au votat în favoarea textului. Acesta este cel de-al 14-lea veto al Rusiei împotriva unei rezoluţii referitoare la Siria, de la declanşarea conflictului, în 2011, şi al doilea veto rus în patru luni asupra unui text de vocaţie umanitară privind această ţară.

Citește și: Guvernul Orban, dinamitat din interior: Îmi doresc din toată inima să fie sfârșitul unui asemenea mod de a face politică

Autorităţile siriene "au reluat controlul asupra celei mai mari părţi a teritoriului" şi această rezoluţie este "depăşită", a declarat ambasadorul rus la ONU, Vasili Nebenzia.

"Nu există alternativă" la acest ajutor transfrontalier, a replicat ambasadoarea-adjunctă a Franţei, Anne Gueguen, calificând decizia Rusiei drept "iresponsabilă" şi "sinistră", poziţie reluată de ambasadoarea americană la ONU, Kelly Craft, care a vorbit de asemenea despre iresponsabilitate şi cruzime din partea Moscovei.

Autorizaţia ONU asupra ajutorului transfrontalier expiră la 10 ianuarie şi membrii Consiliului de Securitate mai au încă posibilitatea de a negocia un compromis până la acest termen.

Citește și: DNA a deconspirat o altă rețea importantă! .

În septembrie, Moscova a recurs deja la veto împotriva unui text ce cerea un armistiţiu în Idlib (nord-vestul Siriei), text susţinut de asemenea de Germania, Belgia şi Kuweit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.