Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi India, în discuţii pentru creşterea producţiei de echipamente militare ruseşti pe teritoriul indian

economica.net
Steag India

Rusia şi India poartă discuţii cu privire la posibilitatea demarării unei producţii "adiţionale" de echipament militar rusesc în India, a declarat marţi, la New Delhi, ministrul rus al afacerilor externe Serghei Lavrov, informează Reuters.

Lavrov a anunţat acest lucru în timpul unei conferinţe de presă comune cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar, dar fără a preciza ce fel de echipament militar ar putea fi produs în India, potrivit agerpres.ro.

Însă oficiali din ambele ţări au declarat că guvernele lor discută de câţiva ani despre posibilitatea de a produce în India elicoptere militare ruseşti.

"Am confirmat hotărârea noastră de a dezvolta cooperarea tehnico-militară" dintre ţările noastre, a spus Serghei Lavrov, adăugând că a fost înfiinţată o comisie interguvernamentală care se ocupă de acest subiect. "Aceasta are propriile planuri şi acum se discută despre perspectivele pentru o producţie adiţională de echipament militar rusesc pe teritoriul indian", a mai declarat el.

Deşi un astfel de acord s-ar potrivi cu programul de referinţă al premierului indian Narendra Modi de a extinde lista produselor realizate în India, el ar putea irita SUA.

Serghei Lavrov a declarat că SUA încearcă să descurajeze alte ţări să cumpere arme ruseşti, dar că obiecţiile SUA nu au marcat discuţiile cu Jaishankar, care s-au concentrat pe legături militare mai puternice.

Washingtonul a mai atenţionat autorităţile de la New Delhi că s-ar putea confrunta cu sancţiuni dacă vor achiziţiona sisteme ruseşti de rachete sol-aer S-400 în conformitate cu contractul încheiat în 2018, chiar dacă el nu a venit cu astfel de atenţionări în legătură cu alte arme achiziţionate de India din Rusia.

SUA au avertizat India să nu cumpere sisteme de apărare S-400 pentru că acest lucru ar putea atrage sancţiuni în conformitate cu Actul privind contracararea adversarilor Americii. Anul trecut Turcia a fost sancţionată pentru achiziţionarea aceluiaşi tip de echipament militar.

India a achitat un avans de 800 de milioane de dolari în 2019, iar primul set de baterii antirachetă sunt aşteptate să fie livrate către sfârşitul acestui an.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.