Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi Siria condamnă sancţiunile impuse de Donald Trump Iranului: Suntem profund dezamăgiţi de hotărârea Statelor Unite

facebook.com
siria rusia sua

Rusia şi Siria au criticat, marţi după-amiază, decizia Administraţiei Donald Trump de a impune noi sancţiuni Iranului, acuzând Statele Unite că încalcă o rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU, informează site-ul cotidianului Times of Israel, potrivit Mediafax.

"Suntem profund dezamăgiţi de hotărârea Statelor Unite de a reimpune sancţiunile împotriva Iranului", a comunicat Ministerul rus de Externe, subliniind că va face "tot ce este necesar" pentru menţinerea Acordului nuclear semnat cu Iranul în 2015, contestat de Statele Unite.

"Este vorba de un exemplu clar în care Washingtonul încalcă Rezoluţia ONU 2.231", referitoare la Acordul nuclear iranian, "şi legislaţia internaţională", acuză Administraţia Vladimir Putin, subliniind că Tratatul semnat de marile puteri cu Iranul "îşi demonstrează eficienţa".

Citește și: Fostul avocat al lui Trump, Michael Cohen, anchetat pentru fraudă fiscală în legătură cu afacerea sa de taximetrie

La rândul său, Siria a anunţat "condamnarea vehementă a deciziei Administraţiei SUA de a reimpune sancţiuni economice Iranului".

"Aceste acţiuni unilaterale sunt ilegale conform legislaţiei internaţionale şi confirmă că politicile Administraţiei SUA tind spre hegemonie şi aroganţă", a afirmat un oficial din cadrul Ministerului sirian de Externe, citat de agenţia SANA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.