Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și SUA au ajuns la un acord privind negocierile ruso-americane pentru limitarea proliferării nucleare

vladimir putin

Rusia şi Statele Unite au ajuns la un acord în vederea unor negocieri ruso-americane cu privire la o limitare a proliferării armamentului nuclear, anunţă Vladimir Putin miercuri, la Geneva, într-o conferinţă de presă, după summitul cu Joe Biden, relatează The Associated Press.

Putin anunţă că a convenit cu Biden ca Departamentul de Stat american şi Ministerul rus de Externe să coopereze în vederea acestor negocieri, scrie News.ro.

Citește și: ALERTĂ Casa Albă a trebuit să dezmintă un FAKE NEWS, chiar în timp ce Joe Biden vorbea cu Vladimir Putin

Rusia îndeamnă la negocieri cu privire la stabilitatea strategică în vederea unei înlocuiri a Tratatului New START, care limitează armamentul nuclear, după expirarea acestuia, în 2026.

Washingtonul a întrerupt negocieri în acest sens cu Moscova în 2014, după ce Rusia a anexat Crimmea şi a intervenit în susţinerea separatiştilor proruşi în războiul din estul Ucrainei.

Aceste negocieri au fost reluate în 2017, însă nu au avansat şi nu au condus la o prelungire a Tratatului New START în timpul lui Donald Trump.

Citește și: VIDEO O jurnalistă se laudă că i-a strigat lui Vladimir Putin: 'De ce vă temeţi de Navalnîi atât de mult?'

După ce Biden s-a instalat la putere, cele două părţi au convenit să prelungească acest acord, în ultimul moment, în februarie, înainte să expire, pe o perioadă de cinci.

Moscova se declară pregătită să includă în aceste negocieri viitoarele sale arme ”apocaliptice” - ca de exemplu drona submarină cu propulsie atomică şi înarmată cu arma nuxcleară Poseidon şi racheta de croazieră cu propulsie nucleară Burevestnik -, cu condiţia ca Statele Unite să facă la fel cu apărarea sa antirachetă şi posibile arme spaţiale.

Citește și: S-au certat? Întâlnirea față în față dintre Joe Biden şi Vladimir Putin s-a încheiat, după mai puțin timp decât era estimat .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.