Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia şi Turcia vor să reducă tensiunile în Siria

Crisis Response Journal
Mayday Rescue Castile Albe siria

Rusia şi Turcia şi-au exprimat dorinţa unei 'reduceri a tensiunilor' în Siria, în cursul discuţiilor purtate în ultimele zile între responsabili de rang înalt ai celor două state, a afirmat sâmbătă Ministerul de Externe de la Moscova, transmite AFP potrivit Agerpres.

'De cele două părţi, accentul a fost pus pe reducerea tensiunilor din teren, simultan cu continuarea luptei împotriva teroriştilor recunoscuţi ca atare de Consiliul de Securitate al ONU', a indicat diplomaţia rusă într-un comunicat.

Rusia şi Turcia au mai afirmat că doresc 'să-i protejeze pe civilii din interiorul şi din afara zonei de dezescaladare (din Idlib, nord-vestul Siriei) şi să le furnizeze un ajutor umanitar de urgenţă tuturor celor care au nevoie de el'.

Potrivit Moscovei, miercuri şi vineri au avut loc întâlniri între emisarul Kremlinului pentru Siria, Aleksandr Lavrentiev, viceministrul de externe Serghei Verşinin, reprezentanţi ai Ministerului rus al Apărării, de o parte, şi o delegaţie turcă, de cealaltă parte.

Tensiunile s-au amplificat puternic în Idlib, ultimul bastion al rebelilor şi jihadiştilor în Siria, în urma bombardamentelor în care au murit cel puţin 34 de militari turci. Loviturile aeriene au fost imputate de Ankara forţelor preşedintelui sirian Bashar al-Assad, susţinute de Moscova.

Turcia, care sprijină anumite grupări rebele, afirmă că a bombardat numeroase ţinte ale regimului sirian, ca represalii.

Vineri, preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan şi omologul său rus Vladimir Putin au purtat o discuţie telefonică în care şi-au exprimat 'îngrijorarea'.

Potrivit Kremlinului, cei doi lideri s-ar putea întâlni săptămâna viitoare la Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.