Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia și Uniunea Europeană au făcut front comun împotriva SUA, după legea semnată de Donald Trump

Newsweek
Trump congres

Rusia, Germania și Uniunea Europeană au criticat dur decizia Statelor Unite de a impune sancțiuni firmelor care participă la proiectul gazoductului Nord Stream 2, relatează site-ul postului BBC News.

Citește și: Cozmin Gușă: `Dragnea a fost cel mai disciplinat călău al PSD!`/ SOLUȚII la vârful PSD și strategia pentru o reinventare a partidului (Interviu - partea I)

Criticile vin după ce președintele american Donald Trump a promulgat vineri legea prin care sunt impuse sancțiuni companiilor și țărilor implicate în proiectul gazoductului Nord Stream 2, care va lega direct Rusia de Germania.

Sancțiunile vizează inclusiv companii care furnizează servicii de instalare a conductelor submarine, întrucât Washingtonul încearcă să oprească finalizarea conductei care ar urma să permită transportarea gazului rusesc spre Germania, pe sub Marea Baltică.

Scopul declarat al măsurii luate de congresmeni este acela de a contracara influența rusă în Europa, însă liderii politicieni europeni au îndemnat SUA să nu se amestece în politica energetică europeană.

Oficialii americani consideră că gazoductul va crește dependența Europei de energia rusă, va spori veniturile Moscovei și va amplifica influența președintelui rus Vladimir Putin.

Germania a acuzat Washingtonul de amestec în afacerile sale interne, iar oficiali din Rusia și UE au criticat și ei sancțiunile.

Ministrul german al Finanțelor, Olaf Scholz, a declarat că sancțiunile sunt o încălcare a suveranității.

"Depinde de companiile implicate în construcția conductei să ia următoarele decizii", a spus el.

La rândul său, ministrul german de Externe, Heiko Maas, a declarat că sancțiunile reprezintă "un amestec în deciziile autonome luate în Europa".

Și Uniunea Europeană s-a arătat deranjată de sancțiunile americane, spunând că ar trebui să poată decide propriile politici în plan energetic.

"În principiu, UE se opune impunerii de sancțiuni împotriva companiilor din UE care desfășoară activități legitime", a declarat sâmbătă un purtător de cuvânt al UE.

De asemenea, Moscova și-a manifestat opoziția categorică, purtătoarea de cuvânt al Ministerului de Externe al Rusiei, Maria Zakharova, acuzând Washingtonul că promovează o "ideologie" care împiedică competiția globală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.