Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia speră că afirmațiile G7 privind Rusia nu sunt vorbe goale

vestidinrusia.ro
Maria Zaharova

Ministerul de Externe al Rusiei a comentat declarația liderilor țărilor Grupului celor 7 (G7), care și-au afirmat dorința de a edifica relații ”stabile și predictibile” cu Rusia. Potrivit reprezentantului oficial al MAE Rus, Maria Zaharova, Moscova a auzit teza formulată și speră că nu sunt ”vorbe goale”, scrie Rossiiskaia gazeta.

”Sperăm că nu sunt vorbe goale, ci dorința sinceră a participanților la summit. Mai mult decât atât, ei își vor putea întări declarațiile cu acțiuni practice, concrete”, a arătat Zaharova. Și a subliniat că partea rusă, care și-a demonstrat, nu o dată, ”predictibilitatea”, va confirma din nou ”disponibilitatea pentru pași de întâmpinare, strict pe bază de egalitate în drepturi, pragmatism și respect reciproc”.

În același timp, reprezentantul oficial al MAE Rus a atras atenția că în comunicatul summitului G7 se repetă cunoscutul set de șabloane cu orientare spre confruntare. ”Nesfârșitul exercițiu de retorică anti-rusă nu contribuie la însănătoșirea atmosferei relațiilor dintre Occident și Rusia”, a concluzionat Zaharova, avertizând în legătură cu consecințele negative ale creării de noi linii de separare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.