Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia susține că are dovezi că nu a încălcat spațiul aerian al Turciei

avion

Rusia are toate dovezile necesare care confirma faptul ca bombardierul rus Su-24 nu a încalcat spatiul aerian al Turciei, a declarat vineri comandantul-adjunct al Fortelor Aeriene si Spatiale ale Federatiei Ruse, general-locotenentul Serghei Dronov, informeaza RIA Novosti si TASS, potrivit Agerpres.

'La ora actuala, detinem toate dovezile necesare care confirma lipsa unor actiuni de încalcare a frontierei spatiului aerian al Turciei de catre avionul rus', a spus Dronov.

Potrivit lui Dronov, Rusia a invitat experti din 14 tari sa participe la cercetarea cauzelor prabusirii aparatului Su-24, iar specialisti din Marea Britanie si China si-au dat deja acordul pentru participare.

Rezultatele analizarii datelor de pe cutia neagra a bombardierului rus doborât la frontiera turco-siriana vor fi prezentate la 21 decembrie, a anuntat, la rândul sau, comandantul-adjunct al serviciului pentru securitatea zborurilor din cadrul Fortelor Armate ale Rusiei, Serghei Bainetov.

'Cutia neagra' a avionului Su-24 i-a fost prezentata lui Vladimir Putin de catre ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, în data de 8 decembrie, iar vineri, 18 decembrie, ea a fost deschisa în fata jurnalistilor.

Bombardierul rus Su-24 a fost doborât de aviatia turca în data de 24 noiembrie. Ankara afirma ca aparatul rus a încalcat spatiul aerian al Turciei si a fost somat înainte de aceasta, în timp ce Moscova da asigurari ca avionul sau nu a încalcat spatiul aerian turc si nu a primit nicio somatie.

Incidentul a cauzat o deteriorare semnificativa a relatiilor dintre Rusia si Turcia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.