Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia susține că mai are un singur obiectiv în Ucraina: 'Eliberarea Donbasului'

Serghei Șoigu

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, susține că principalele sarcini ale „operațiunii militare speciale” au fost finalizate, ceea ce „ne permite să ne concentrăm principalele eforturi pe atingerea obiectivului principal - eliberarea Donbassului”.

„În primul rând, despre cursul operațiunii militare speciale a Forțelor Armate Ruse pe teritoriul Ucrainei. În general, principalele sarcini ale primei etape a operațiunii au fost finalizate. Potențialul de luptă al Forțelor Armate ucrainene a fost semnificativ redus, ceea ce ne permite să ne concentrăm atenția și eforturile principale pe atingerea scopului principal – eliberarea Donbassului”, a spus el, relatează Interfax.

Potrivit acestuia, „Forțele Armate ale Ucrainei (AFU) au suferit pagube semnificative”.

"Supremația în aer a fost câștigată. Forțele aeriene și sistemul de apărare aeriană au fost practic distruse", a spus ministrul apărării.

El a spus că din 152 de aeronave care se aflau în componența de luptă a Forțelor Armate ale Ucrainei înainte de începerea „operațiunii”, 123 au fost distruse, din 149 de elicoptere - 77, din 180 de sisteme de apărare aeriană cu rază lungă și medie. - 152.

Vezi și: Rusia, lovitură puternică înainte de negocieri: Moscova se laudă că a distrus cu avioanele sale 68 de instalații militare ucrainene

"Forțele navale ale țării au încetat să mai existe. Pierderi semnificative au fost suferite de toate formațiunile forțelor de asalt terestre și aeriene", a spus Shoigu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.