Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia: 'Ucraina a fost folosită în mod activ ca o trambulină pentru a submina tot ceea ce este rusesc!'

lavrov

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, susține că sunt multe informații despre provocări pregătite de ucraineni, inclusiv la Mariupol. „Există o mulțime de informații despre ce fel de provocări se pregătesc, inclusiv în Mariupol și alte teritorii unde ucrainenii încearcă acum să folosească cetățenii ca scuturi umane”, a spus Lavrov, răspunzând la o întrebare a unui jurnalist american, în timpul unui interviu cu presa rusă și străină, relatează TASS. „Ucigașii adevărați luptă de partea regimului de la Kiev, a spus el.

„Neo-naziștii” din Ucraina sub președintele Volodimir Zelenski sunt antrenați în război și marșuri în oraș, a adăugat Lavrov. „Îmi este foarte greu să explic cum președintele Zelensky poate prezida într-o societate în care neonazismul înflorește”, a spus ministrul de externe. „Ei fac exerciții, învață metode de război în oraș, metode de sabotaj, provocări. Toate acestea se întâmplă sub președintele Zelensky”.

Vezi și: Marele mister dezvăluit de la Moscova: pe ce principiu s-au bazat rușii când au invadat Ucraina

Lavrov a atras atenția și asupra cuvintelor președintelui francez Emmanuel Macron, care a spus că este greșit să-l acuze pe Zelensky și Ucraina că nazismul înflorește acolo. „O jurnalistă franceză care a vizitat Donbass a descris cum a urmărit bombardarea unei școli, uciderea a două femei care lucrau în această școală și cum a făcut de rușine toate personalitățile occidentale care refuză să o vadă. Desigur, nu avea voie să publice asta, dar în rețelele de socializare, acest comentariu este disponibil”, a adăugat ministrul. „Așa că vă invit să vă familiarizați cu faptele și să nu încercați să pretindeți că același film de acțiune de la Hollywood se dezvoltă conform scenariului scris de colegii voștri, unde există răul absolut și binele absolut”, a adăugat oficialul. El este convins că Ucraina a fost de multă vreme „anti-Rusia”. „În situația actuală, nu putem menține o amenințare, pentru că Ucraina a fost de multă vreme anti-Rusia, Ucraina a fost folosită în mod activ ca o trambulină pentru a submina tot ceea ce este rusesc”, a spus șeful departamentului diplomatic.

Vezi si: Rusia le transmite un mesaj ucrainenilor: 'Popoarele care trăiesc acolo ar trebui să decidă viitorul Ucrainei' .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.