Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia va testa capacitățile NATO în cel mult patru ani - Avertismentul lansat de ministrul de Externe eston

REUTERS/DADO RUVIC/ILLUSTRATION
nato rusia

Ministrul de externe al Estoniei a subliniat pe 14 februarie că NATO are un interval de timp de aproximativ trei până la patru ani pentru a-și spori capacitățile defensive pe măsură ce liderul rus Vladimir Putin intensifică activitățile militare ale națiunii sale, relatează AP.

În timpul unei vizite în capitala Poloniei, Margus Tsahkna a declarat în cadrul unei conferințe de presă că Estonia, împreună cu Lituania și Letonia, nu percep Rusia ca pe o amenințare imediată, atribuind această poziție concentrării actuale a Moscovei asupra invaziei sale pe scară largă a Ucrainei.

„Dar trebuie să înțelegem că mașina de război rusă a început la scară maximă, capacitatea de producție și mentalitatea, pentru că Putin controlează acum totul”, a spus el.

Estonia, Lituania și Letonia sunt considerate ținte principale în cazul în care Rusia se gândește vreodată la un atac asupra alianței militare. Polonia, în ciuda dimensiunii sale mai mari, împărtășește și un sentiment de vulnerabilitate. Toate cele patru națiuni susțin cu fermitate Ucraina.

Pe fondul escaladării tensiunilor dintre Rusia și Occident din cauza războiului, pe 13 februarie au apărut rapoarte care dezvăluie că prim-ministrul Estoniei, Kaja Kallas, a fost trecută pe o listă de urmărit în Rusia, datorită inițiativelor sale de a demonta monumentele din perioada sovietică al celui de-al Doilea Război Mondial. . Kallas a eliminat dezvoltarea ca o „tactică de sperietură comună” folosită de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.